ÇAYKUR’un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki fabrikalarında istihdam etmek üzere alımını yapacağı toplam 830 kişilik engelli ve eski hükümlü ile tahmiltahliye işçisi başvuruları İŞKUR tarafından alınmaya başlandı. Başvuruların bugün başlayacak olması nedeniyle vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Rize İŞKUR’un önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yetkililer acele edilmesini gerektirecek bir durum olmadığını ifade ederek Cuma gününe kadar alımların İŞKUR İl Müdürlükleri ile Ardeşen, Pazar, Çamlıhemşin, Hemşin ve İkizdere ilçe belediyelerindeki İŞKUR hizmet noktalarından ve İŞKUR’un internet sayfası http://www.iskur.gov.tr üzerinden de yapılabileceğini kaydetti.

Olay53'ün haberine göre; Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) üretime yeni açılacak Fındıklı Çay Fabrikası ile Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki fabrikalarında istihdam etmek üzere engelli ve eski hükümlü ile tahmiltahliye işçisi alımı yapacak.
Rize için 565’i tahmil tahliye işçisi, 35 engelli ve 17 eski hükümlü olmak üzere 617 kişi ile Trabzon için 120’si tahmil tahliye işçisi, 9 engelli ve 3’ü eski hükümlü olmak üzere 132 kişi, Artvin için 75’i tahmil tahliye işçisi, 3’ü engelli ve 2’si eski hükümlü olmak üzere 80 kişi ve Giresun için 1 eski hükümlü olmak üzere toplam 830 kişinin alınacağı iş başvuruları bugün İŞKUR tarafından alınmaya başlandı. Başvurular 28 Şubat Cuma günü sona erecek. İŞKUR’a ait http://www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden de başvuru alınıyor.
SGK’lı işçilerin de mevsimlik işçi alımına müracaat etme hakları bulunurken tahmil tahliye işçisi kadrosuna 1850 yaş arasında en az ilkokul mezunu erkekler başvuruda bulunabilecek. Bu kadroya kadın işçilerin başvurusu alınmayacak. Engelli ve eski hükümlü kadrolarına ise engelli kadın ve eski hükümlü olan kadınlar da başvuruda bulunabilecek.

Bugün başlayan başvurular, 28 Şubat Cuma günü İŞKUR müracaat yerlerinde mesai bitiminde, kuruma ait http://www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden ise aynı günün akşamı saat 23.59 itibariyle tamamlanacak.
Başvurularda ikamet şartı aranacağından ikametgahı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da bulunmayanlar başvuruda bulunamayacak. Bu 4 ildeki başvuruda bulunacaklar ise yalnızca ikametgahının bulunduğu ildeki sadece 1 fabrikaya başvuruda bulunabilecek. İl sınırları dışındaki fabrikaya başvuruda bulunamayacak.

Noter kuraları ise Rize ve Giresun için 17 Mart 2020 Salı günü saat 10.00’da Rize Kalkandere Polis Meslek Yüksekokulu Salonunda, Trabzon için 18 Mart 2020 Çarşamba günü saat 13.00’da Of Kapalı Spor Salonunda, Artvin için 19 Mart 2020 Perşembe günü saat 13.00’da Hopa Spor Salonunda çekilecek.
İşe girmeye hak kazanacak adaylar 2020 yaş çay sezonunun başlamasıyla birlikte mevsimlik işçi olarak 6 ay istihdam edilecek.

http://www.krttv.com.tr/gundem/issizliktesonnokta830iscialinacakbinlercekisibasvurduh28205.html
ABD’li ekonomistten Türkiye’ye korkutan kriz uyarısı: 'Ufukta IMF göründü'35 izlenme
Sağlık Bakanlığı duyurdu: Karantina süreleri uzatıldı71 izlenme
Uzman isim tarih vererek uyardı: "O güne zamlarla uyanacağız!"33 izlenme
CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı net konuştu: "Özlem Çerçioğlu dozu artırdı"22 izlenme
Yüzde 31 indirimli şeker almak isteyen vatandaşlar birbirini ezerek izdiham yaşandı.49 izlenme
Narin'e veda: Köyünde defnedildi32 izlenme
Valilik halk plajına karşı çıktı! Gerekçe: Millet bahçesi olacak201 izlenme
Tabldotçu: Eskiden 350 gram et koyardık şimdi 100 gram141 izlenme
'Üç eşli' vekilden skandal sözler! "Evlenmek sadece cinsel zevk için değildir, piyasayı piçlerle mi dolduralım?"
Telefonlarda paylaşılan "15 Temmuz darbe belgesi" ile ilgili savcılık harekete geçti
İçkili yer açabilmek için kolluktan izin alma şartı geliyor: Amaç sürekli yasak!
Fatih Altaylı’dan ‘Ateist Türk değil müslüman Suriyeli bizdendir’ diyen Aydın Ünal’a cevap: "O kadar meraklıysan defol git Suriye’ye"