Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Temmuz ayı işgücü verilerini yayımladı.
Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 112 bin kişi azalarak 3 milyon 167 bin kişi oldu.
İşsizlik oranı ise 0,4 puan azalarak yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,0 iken kadınlarda yüzde 12,4 olarak tahmin edildi.

İstihdam edilenlerin sayısı 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 235 bin kişi artarak 32 milyon 712 bin kişi, istihdam oranı ise 0,3 puan artarak yüzde 49,6 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 67,4 iken kadınlarda yüzde 32,2 olarak gerçekleşti.
İşgücü 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 123 bin kişi artarak 35 milyon 879 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,1 puan artarak yüzde 54,4 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 72,4 iken kadınlarda yüzde 36,8 oldu.
1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 1,0 puan azalarak yüzde 16,6 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 12,2, kadınlarda ise yüzde 25,0 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 1,3 saat azalarak 42,5 saat olarak gerçekleşti.
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 2,7 puan azalarak yüzde 26,5 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 17,9 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 18,5 olarak tahmin edildi.
Sözcü
Özel'den Akın Gürlek'e 'gelir' sorusu, yanıt için süre verdi: "Başsavcılık maaşının yanında başka bir gelir elde ettiniz mi resmi yoldan?"18 izlenme
Yangın söndürme ihalesinde ince hesaplar: THK uçakları ihaleye sokulmadı, şartlara uyan tek uçak var!44 izlenme
İstanbul'dan Diyarbakır'a gidip namaz çağrısı yapan İsmailağacılar neye uğradığını şaşırdı! "Burada herkes namaz kılıyor. Siz kendi tarafınıza bir bakın"12 izlenme
Financial Times ortaya çıkardı: Esad, uçaklarla Rusya'ya tam 250 milyon dolar kaçırdı!309 izlenme
Sağlık sistemi çöküyor! 'Artık malzeme gelmiyor, tek kullanımlık malzemeleri 5 kez sterilize ediyoruz!'48 izlenme
Yetkililer deniz tatili planlayanları uyardı: Belirtiler Covid-19 ile Aynı41 izlenme
Timur Soykan serbest bırakıldı19 izlenme
Şirketlere genel aydınlatma ayrıcalığı: Vatandaş faturalarını ödeyemiyor, elektrik şirketleri kasalarını tıka basa doldurdu!45 izlenme
Miting öncesi staj ve çıraklık mağdurlarına gözaltı: Erdoğan sloganlara kızdı
180 Bin TL maaşlı Tarım Kredi Müdürü, ayçiçek yağına yapılan zammı savundu! "Makul düzeyde!"
AKP'lilerin şatafatlı, lüks organizasyonlarından sonra içler acısı görüntüler ortaya çıktı...
İran: "Siyonist rejimin askerî fabrikalarını vurduk"