İktidarın görmezden geldiği müzisyenler pandemi döneminde ağırlaşan ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşamına son veriyor. Son olarak dana'da koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir işsiz olan 41 yaşındaki müzisyen Ağahan Yerdelen yaşamına son verdi.
Pandemi nedeniyle düğün, konser gibi etkinlikler yapmaları yasaklanan müzisyenler işsizlik ile boğuşuyor. Pandeminin başından beri birçok müzisyen işsiz kaldığı ve geçinemediği için intihar etti. Dün Osmaniye'de inrihar eden Yusuf Karayiğit'in ardından bugün Adana'da 41 yaşındaki Ağahan Yerdelen hayatına son verdi.
Türkiye'de pandemi kaynaklı ilk ölümün üzerinden bu yana bir yıl geçti. Bu sürede hemen hiç iş yapamayan ve çok kısıtlı ya da hiç destek alamayan müzik sektörü emekçileri için koşullar giderek ağırlaştı. Son üç ayda ise 5 müzisyen (Erdem Topuz, Duran Ay, Mehmet Mert El, Yusuf Karayiğit, Ağahan Yerdelen) ekonomik sıkıntı gerekçesiyle girdikleri bunalım sonucu yaşamlarına son verdi.
https://www.gercekgundem.com/guncel/258000/issizkalanmuzisyenagahanyardelenintiharetti
Bölgedeki gerilim savaşa evriliyor… Kasım Süleymani öldürüldü!97 izlenme
Cumhurbaşkanlığı raporu ortaya çıkardı 1.2 milyon kişi iflas sınırında!202 izlenme
Rus füzeleri Yavoriv'deki NATO’ya bağlı olduğu iddia edilen askeri üssü vurdu! 35 ölü, 134 yaralı58 izlenme
ABD Başkanı Biden, sözde 1915 olayları için ‘soykırım’ dedi!109 izlenme
CHP'nin Bayrampaşa itirazı reddedildi! Seçim yenilenecek8 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı nasıl sonuçlanabilir? İşte senaryolar53 izlenme
Külçe altınlarıyla gündemdeydi! Dilan Polat'ın yakın arkadaşı hakkında suç duyurusu22 izlenme
Bir kandırılma vakası daha! İngiliz Bakan: ‘Türkiye AB’ye katılmaktan henüz uzakta’38 izlenme