Gazze Limanı'nın ele geçirildiği belirtilen açıklamada, Mavi Marmara olayları anısına yapılan anıtın yıkıldığı aktarıldı. Limanın kontrolünü ele geçiren askerlerin bazılarının Mavi Marmara olayında da bulunduğuna işaret edilen açıklamada, "Zırhlı kuvvetler ve özel birlikler Gazze Limanı'nın kontrolünü ele geçirdi, 10 tünel ve 4 bina yıkıldı" denildi. AA'nın aktardığına göre açıklamada, daha önce Hamas'ın kontrolünde olan limanda 10 Filistinlinin öldürüldüğü kaydedildi.
Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de X platformunda, "Hamas'ın saldırı amacıyla kullandığını" iddia ettiği Gazze Limanı'nda 3 askerin İsrail bayrağı açtığı bir fotoğrafı paylaştı. Filistin tarafından ise henüz olaya ilişkin açıklama yapmadı.
NE OLMUŞTU?
İsrail, 31 Mayıs 2010'da Gazze'ye insani yardım götüren ve "Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük" sloganıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda düzenlediği baskında 9 Türkiye vatandaşı hayatını kaybetmişti. Yaralananlardan biri de daha sonra yaşamını yitirmişti.
KRT
The Economist: "Erdoğan'ın Batı başkentlerinde yarattığı bıkkınlık büyüyor"43 izlenme
İki Gündür Akaryakıta Gelen Zamlar İle Benzin 25 lira, Motorin İse 24 lirayı Aştı31 izlenme
Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını anlattı: "Tek amaçları içişleri Bakanı Yerlikaya’ya gözdağı vermek"31 izlenme
'İHL'lere Cuma'ya kadar 100 bin Fetih Suresi okunsun listesi gönderildi!'160 izlenme
Gazeteci Murat Ağırel, Turgut Altınok’un Antalya sırrını tek tek anlattı! "Turgut Altınok’un Antalya’da 600 dairesi daha var"49 izlenme
Bakan Koca açıkladı: Can kaybı 4.711'e, vaka sayısı da 171.121'e yükseldi!72 izlenme
Sosyal konut projesi Meclis gündemine taşındı48 izlenme
Esnaf, ekonominin haline böyle isyan etti: "Maliyeti 30 TL, ben 20 TL'ye satamıyorum"28 izlenme
Ayhan Bora Kaplan'ı donduran sözler! 'Uyuşturucu baronu sensin, seninle Süleyman Soylu'
İstanbul'a 30 yeni Anadolu lisesi eklendi
Hakan Atilla sessizliğini bozdu: "Savcılar hükûmetle ilgili soruları başka raunda saklamış olabilir"
AKP'den saldırganla ilgili yeni açıklama