İsrail ordu radyosundan yayımlanan haberde, “ABD, İran’ın bölgedeki güçlerine yönelik saldırılarının artması endişesiyle kara manevrasına hazırlık olarak Orta Doğu’ya takviye Amerikan kuvvetleri göndermeyi planladığını İsrail’e bildirdi” ifadesi kullanıldı.
Haberde, tahminlere göre takviye ABD güçleri gönderilene kadar beklenmesi ve kara harekatının ertelenmesi konusunda mutabık kalındığı kaydedildi.
‘OPERASYONEL HAZIRLIKLAR ARTIRILACAK’
İsrailli yetkililerin, operasyonun ertelenmesinin tek nedeninin bu olmadığını belirttikleri aktarılırken, askeri güçlerin operasyonel hazırlığının arttırılması, Hamas’ın elindeki esirler meselesine çözüm bulunması ve ek serbest bırakma anlaşmalarının uygulanma olasılığı gibi başka nedenlerin de olduğuna işaret edildi.
Haberde, Orta Doğu’ya daha fazla ABD kuvveti gönderilmesinin elbette İsrail’in çıkarına olduğu, bu kuvvetlerin, savaşın ilerleyen aşamalarında artabilecek saldırılarla ortaklaşa hareket edilmesine yardımcı olacağı ifade edildi.
NEW YORK TIMES: ABD ERTELENMESİNİ İSTİYOR
Öte yandan bugün ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, Washington’ın İsrail’e “kara operasyonunu ertelemesi” yönünde baskı yaptığını ortaya çıkarmıştı.
New York Times’ta bugün yayınlanan haberde konuşan kaynaklar, Beyaz Saray’ın İsrail’in kara harekâtına başlamadan önce Hamas’ın elindeki rehinelerle ilgili müzakereler ve yardımların Gazze’ye girmesi için daha fazla zaman tanımasını istediğini söylemişti.
“KARA HAREKÂTI AYLARCA SÜREBİLİR”
İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ise dün yaptığı açıklamada, “Gazze’ye yönelik kara harekâtının aylarca sürebileceğini” belirtmişti.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün NBS televizyon kanalında katıldığı programda, ABD’nin, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların tırmanması halinde Orta Doğu’daki Amerikan güçlerini ve personellerini korumaya hazır olduklarını bildirmişti. Blinken, ABD’nin İsrailFilistin çatışmasının, “İran’ın müdahalesiyle tırmanmasını beklediğini” belirterek, Biden yönetiminin, bölgedeki ABD personeli ya da silahlı kuvvetlerinin “herhangi bir düşmanca eylemin hedefi olması halinde karşılık vermeye hazır olduğunu” vurgulamıştı. (Ajanslar)
Sözcü
Merkez Bankası’nın eski Başekonomisti memur ve emeklilere kötü haberi duyurdu18 izlenme
Kur korumalı mevduatın bütçeye maliyeti belli oldu: Kara delik büyüyor!26 izlenme
Menzil tarikatının mülk kavgası Almanya ve Hollanda'dan sonra İngiltere'ye sıçradı16 izlenme
Emekli ve ücretliye yüzde 20 zam tehdidi! Açlık kapıda8 izlenme
Gaz ocakları kullanımı çocuklarda astıma neden oluyor24 izlenme
Atatürk Orman Çiftliği arazisinde kaçak fabrika! Sekiz kapısı birden mühürlendi33 izlenme
Ordu'dan gizlice Silivri'ye sevk edilen tutuklu Emekli Albay Orkun Özeller’in tuvalet ihtiyacı karşılanmadığı gibi yolculukta bir bardak çay bile verilmemiş!9 izlenme
Konya'da esnaf isyan etti: 'Kongreler dolu, dükkanlar kapalı'110 izlenme
Diyanet İşleri Başkanlığı’nı denetlemeye kadro yetmiyor
Sokak röportajında skandal ifadeler! "Burası İslam devleti. Ben Cumhuriyeti kabul etmiyorum"
AKP’den istifa eden eski Nevşehir Belediye Başkanı Arı: "Sizler düşmanlığı tercih ettiniz"
Muhalefetin 'konser harcamaları araştırılsın' önerisine AKP-MHP'den ret