İsrailli bir yetkili, Associated Press’e yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde Gazze kentine yapılan havadan yardım operasyonlarının durdurulacağını ve kuzeye giren yardım kamyonlarının sayısının azaltılacağını söyledi. Yetkili, bunun yüz binlerce sivilin güneye tahliyesi hazırlıkları kapsamında alınan bir karar olduğunu belirtti. İsrail ordusu, kenti Hamas’ın kalesi olarak tanımlayarak buradaki tünel ağlarının hala faal olduğunu öne sürdü. Son haftalarda kent çevresindeki bombardımanlar arttı.

Son haftalarda neredeyse her gün yapılan havadan yardımlar birkaç gündür kesilmiş durumda. İsrail ordusu ise yardımların neden durduğuna ve nasıl devam edeceğine dair soruları yanıtsız bıraktı. Ordu sözcüsü Avichay Adraee, Filistinlilere güneye gitmeleri çağrısı yaparak tahliyenin 'kaçınılmaz' olduğunu söyledi.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Mirjana Spoljaric, Gazze kentinde geniş çaplı bir tahliyenin insani krizi ağırlaştıracağını belirterek, “Böylesi bir göçün güvenli ve onurlu şekilde yapılması imkansız” dedi. Birleşmiş Milletler’e göre sadece geçen hafta 23 bin kişi Gazze kentini terk etti. Ancak göç edenler, güneyde de altyapının çökmüş durumda olduğunu ve yeni gelenleri kaldıracak kapasite bulunmadığını söylüyor.
Gerçek Gündem
Kaynak: NTV
2 yılda Avrasya Tüneli'nden bakın kaç araç geçti?182 izlenme
AKP ağzındaki baklayı çıkardı ! Anayasanın değiştirilemez maddelerini neden mi değiştirmek istiyorlar ? İşte cevabı !171 izlenme
Prof. Dr. Naci Görür uyardı: 5 ilde ciddi tehlike636 izlenme
Sayıştay bile bu satışa şaşırıp kaldı: Görülmemiş skandal TCDD'de ortaya çıktı26 izlenme
Emekli Amiral Türker Ertürk: "Yahudilere toprak satan Filistinliler işin buraya geleceğini göremedi"48 izlenme
Nedir bu acele? 2025 yılında yapılması gereken milyarlarca liralık dev ihale 2,5 yıl öne çekildi!60 izlenme
İsmail Saymaz, tarikat ve cemaatlerin yapılanmasıyla ilgili korkunç gerçekleri açıkladı!86 izlenme
Cizre’de korkutan kornavirüs tablosu! Vaka sayısı 8 kat arttı!88 izlenme
Bir annenin 'ıstakoz' feryadı: "Istakozmuş, yengeçmiş... Ben oğluma balık alamıyorum. Makarna pişiremiyorum"
Oğlunu Allah yolunda kurban ettiğini söyleyerek bıçaklayan Yusuf A. tutuklandı! “Pişman değilim. Oğlumu Allah yoluna adadım”
İtiraf bile işe yaramadı, cinsel istismara yol verdi! Hakim 'Kuvvetli suç şüphesi var' diyerek serbest bıraktı
Bölgede karşılıklı saldırılar sürüyor: ABD, İran'a ait üssü vurdu