İsrailli bir yetkili, Associated Press’e yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde Gazze kentine yapılan havadan yardım operasyonlarının durdurulacağını ve kuzeye giren yardım kamyonlarının sayısının azaltılacağını söyledi. Yetkili, bunun yüz binlerce sivilin güneye tahliyesi hazırlıkları kapsamında alınan bir karar olduğunu belirtti. İsrail ordusu, kenti Hamas’ın kalesi olarak tanımlayarak buradaki tünel ağlarının hala faal olduğunu öne sürdü. Son haftalarda kent çevresindeki bombardımanlar arttı.

Son haftalarda neredeyse her gün yapılan havadan yardımlar birkaç gündür kesilmiş durumda. İsrail ordusu ise yardımların neden durduğuna ve nasıl devam edeceğine dair soruları yanıtsız bıraktı. Ordu sözcüsü Avichay Adraee, Filistinlilere güneye gitmeleri çağrısı yaparak tahliyenin 'kaçınılmaz' olduğunu söyledi.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Mirjana Spoljaric, Gazze kentinde geniş çaplı bir tahliyenin insani krizi ağırlaştıracağını belirterek, “Böylesi bir göçün güvenli ve onurlu şekilde yapılması imkansız” dedi. Birleşmiş Milletler’e göre sadece geçen hafta 23 bin kişi Gazze kentini terk etti. Ancak göç edenler, güneyde de altyapının çökmüş durumda olduğunu ve yeni gelenleri kaldıracak kapasite bulunmadığını söylüyor.
Gerçek Gündem
Kaynak: NTV
Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi tarihi belli oldu112 izlenme
Hakan Fidan hakkında yeni dava sinyali297 izlenme
İŞKUR'dan işe alınanlara AKP'li adayın toplantısına katılım zorunluluğu!74 izlenme
Veli Ağbaba depremzedenin hakkını savundu AKP'liler hakaret yağdırdı: "Zırto, lan, sarhoş!"39 izlenme
İranlı o öğretmen tutuklandı!49 izlenme
Saray ittifakı seçim çalışmalarını okullara taşıdı!66 izlenme
Ülkede çalan çalana ! Üzerinde net 50 kg yazan un çuvallarının kimi 49, kimi 45 kg !299 izlenme
Bayrampaşa Belediyesi'ne operasyonda MHP'li yönetici de gözaltında21 izlenme