İran'ın başkenti Tahran'da İsrail tarafından yapılan saldırılar sebebiyle patlamalar meydana geldi.
Saldırılarda İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami ve çok sayıda bilim insanının öldüğü belirtildi.
ABD Devlet Başkanı Donald Trump, saldırılar sonrası acil kabine toplantısı düzenledi.
İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz Cuma sabahı İsrail'in İran'a yönelik önleyici saldırı düzenlediklerini ve İran'dan olası bir misilleme ihtimali nedeniyle ulusal olağanüstü hal ilan ettiklerini duyurdu.

İran devlet televizyonu, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırılarda yerleşim yerlerini ve İsfahan eyaletindeki Natanz Nükleer Tesisi'ni de vurduğunu duyurdu.
İran devlet televizyonunun haberinde, Natanz Nükleer Tesisi'nin bulunduğu bölgede dumanların yükseldiği kaydedildi.

İran devlet televizyonu, İsrail'in saldırılarında İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami'nin öldürüldüğü açıklandı.
Selami'nin yanısıra saldırılarda çok sayıda bilim insanının da öldüğü belirtildi.

Tahran'a düzenledikleri saldırılar hakkında açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın nükleer programının kalbini hedef aldıklarını belirtti.
Netanyahu, İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yayınlanan konuşmasında, "İsrail'in bekasına yönelik tehdidi bertaraf etme" gerekçesiyle İran'a saldırı başlattıklarını duyurdu.
İsrail'e yönelik İran tehlikesi ortadan kalkana kadar saldırıların süreceği tehdidinde bulunan Netanyahu, İran'ın İsrail'e karşı soykırımcı söylemler geliştirdiğini ve bunu nükleer programıyla desteklediğini iddia etti.
Netanyahu, İran'ın atom bombası üretebilecek kadar uranyum zenginleştirdiğini ve silah üretmek için daha önce atmadığı adımları attığını ileri sürdü.
![]()
Tahran'daki İmam Humeyni Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, havalimanında uçuşların askıya alındığı açıklandı.
İsrail'in İran'a saldırı düzenlemesinin ardından Irak, hava sahasını tüm uçuşlara kapattı.
Irak resmi haber ajansı İNA'nın haberine göre, Irak Ulaştırma Bakanlığı, ülkedeki hava sahasını kapattı ve tüm havalimanlarındaki uçuşları askıya aldı.
![]()
ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının ardından acil bir kabine toplantısı kararı verdiği duyuruldu.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, saldırıya dair açıklama yaptı.
Saldırılarda herhangi bir rollerinin olmadığını vurgulayan Rubio, önceliklerinin bölgedeki ABD üslerini korumak olduğunu ifade etti.
Yargıtay'dan fazla mesai ücreti emsali: En yüksek banka faizi ile ödenmeli26 izlenme
Meclis'te Bekir Bozdağ'ı şoke eden sözler! 'Sizin yeriniz bakan sandalyesi değil sanık sandalyesidir'40 izlenme
AKP’li aday sonrası ülkücüler parti binasını basmıştı: AKP İlçe Başkanı istifa etti21 izlenme
Diyanet’ten yarım milyonluk etkinlik11 izlenme
KPSS iptal edildi!45 izlenme
Tarım ve Orman Bakanlığı ülkemizde 200 bin ton ihtiyaç fazlası şeker olduğunu açıkladı! O zaman şekerin fiyatı neden artıyor?52 izlenme
MEB’in atama takvimine büyük tepki: "Yazıklar olsun!"30 izlenme
Sayıştay tespit etti: AKP’li belediyede 'terörden hapis cezası almış kişi' memur yapılmış!31 izlenme