İsrail ordusu dün gece LübnanSuriye sınırı boyunca bir çıkarma operasyonu başlattı. Operasyonunu nedeni ise dikkat çekti.
Lübnan Ulusal Haber Ajansı Doğu Beka Vadisi’ndeki Nabi Chit kasabasında çatışmalar çıktığını bildirdi. İsrail, özel kuvvetlerini baskını gerçekleştirmek üzere görevlendirdi.
İsrail ordusu, 1986'da Lübnan'da uçağı düşen ve o tarihten bu yana akıbeti bilinmeyen İsrailli askeri pilot Ron Arad'ın cenazesini bulmak için ülkenin doğusuna havadan asker indirdiği bildirdi.
Lübnan'ın içinden aktarılan görüntülerde Nabi Chit'deki bir mezarlıktaki bir mezarın kazıldığını ve bedenin alındığını gözler önüne serdi.
İsrailli komandolar Arad'ın bedenini ele geçirdiği iddia edildi, ancak İsrail Ordu Radyosu iddiayı yalanladı.
İsrail Ordu Radyosu "Özel kuvvetler, kayıp pilot Ron Arad ile ilgili bilgi edinmek için Lübnan'da arama operasyonu düzenledi, ancak arama alanında onunla ilgili herhangi bir kanıt bulunamadı" açıklamasını yaptı.
Ancak yerel kaynaklara göre başarısız olan operasyonun asılı amacı bir İran Devrim Muhafızları komutanını ele geçirmekti.
Ancak İsrail'in gizli gece baskını, istediği gibi gitmedi. Hizbullah militanlarının operasyona müdahale ettiği açıklandı.
Hizbullah militanları İsrail ordusuna ait dört helikopterin Suriye yönünden sızdığını gözlemledi. Askerler kasaba mezarlığına ulaştığında hafif orta menzilli silahlarla çatışma başladı.
Lübnan Sağlık Bakanlığı İsrail hava saldırılarında en az 16 kişinin öldüğünü duyurdu, 35 kişi yaralandı.
Lübnan medyası ölenlerin sayısını 26 olarak geçti. Ölenlerin kaçının İsrailli kaçının Lübnanlı olduğu bilinmiyor.
Hizbullah, “Düşman kuvveti açığa çıktıktan sonra çatışma şiddetlendi; İsrail birlikleri yoğun saldırılar düzenleyerek tahliye sürecine geçti" açıklamasını yaptı.
Bu harekat Kasım 2024 tarihinden bu yana İsrail güçlerinin Lübnan içindeki en derin sızma girişimi oldu.
İsrail ordusu Lübnan’ın güneyine kara birlikleri göndermişti. Doğudaki kuzey bölgelerine daha önce bu düzeyde girilmemişti.
Hizbullah savaşçıları İsrail birlikleri geri çekilirken tahliye bölgesini roket ateşine tuttu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yoğun çatışma sesleri duyuldu.
Lübnan hükümeti Pazartesi günü Hizbullah’ın askeri faaliyetlerini yasakladı. Örgüt İsrail’e füze atmayı sürdürüyor.
Sözcü
Erdoğan'dan Erenköy Cemaati'ne vergi jesti!31 izlenme
Gemiden kurtulan yolcular dehşet anlarını anlattı: "Görevlileri çağırdık. Geldi, baktı, gemi su alıyor. Bir şey olmaz dediler, sonra gemi batmaya başladı"116 izlenme
Kritik veri açıklandı! 4 aydır düşüşte...123 izlenme
Aziz İhsan Aktaş davasında üçüncü gün tamamlandı! Savunmalar yarın devam edecek...27 izlenme
Baklavaları AKP’liler yiyor!98 izlenme
Fatih Altaylı, Erdoğan'sız AKP'nin oy oranını açıkladı!26 izlenme
AKP’li Esenler Belediyesi’nin temizlik işçileri düşük ücretlere ve kötü çalışma koşullarına karşı iş bıraktı39 izlenme
Kavala'nın avukatından ilk değerlendirme: "AİHM'in kararı tarihte ikinci"55 izlenme
Yeni Boğaziçi yasasıyla İBB’nin köprü geçiş ücreti payı da gidiyor!
İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in öldürülmesini protesto eden öğrencilere kınama cezası
Merkez Bankası faiz kararını dünya böyle gördü
İstanbul'da AKP'den CHP'ye geçen Beyoğlu Belediyesi'ne dört koldan abluka geldi, tabelaları söküldü! O anlar canlı yayına yansıdı