İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, ağzındaki baklayı çıkardı. İsrail Dışişleri Bakanı, ülkesinin aylarca bombaladığı Suriye ve Lübnan'la barış görüşmelerine hazır olduğunu duyurdu.
Ancak Saar'ın bir şartı var: 'Golan tepelerinden çekilmek söz konusu değil.' Saar, İsrail'in barış karşılığında resmen Suriye ve Lübnan'ın paylaştığı toprağı olan Golan Tepelerini istediğini resmen duyurmuş oldu.
Saar, ülkesinin Suriye ve Lübnan ile normalleşme arayışında olduğunu söyledi. Kudüs’te düzenlenen basın toplantısında konuşan Saar, “İbraham Anlaşmaları çerçevesini genişletmek istiyoruz” dedi. Bunun bedeli olarak, Golan Tepeleri'ni gösterdi.
Saar, yeni sürecin Suriye ve Lübnan’ı da kapsaması gerektiğini söyledi. Ancak bu hedefin "İsrail’in güvenlik çıkarları korunarak gerçekleşebileceğini" de ekledi.
Golan Tepeleri’ne dair tutumunun değişmediğini belirten Saar, “Golan, İsrail’in parçasıdır. Herhangi bir barış anlaşmasında bu değişmeyecek” dedi.
İsrail, 1967’de işgal ettiği bu bölgeyi 1981’de ilhak etmişti. Ancak bu karar Birleşmiş Milletler tarafından tanınmıyor.

İsrail’in normalleşme çabalarına Suriye ve Lübnan tarafından henüz resmi bir yanıt gelmedi.
Ancak bu hususta Türkiye'nin cevabı da son derece önemli. Suriye'ye büyük yatırımlar yapan Türkiye, bölgedeki diplomaside söz sahibi. Bu konuda ABD'nin Ankara büyükelçisi Tom Barrack'ın açıklamaları da manidar.
ABD’nin Türkiye Büyükelçisi ve aynı zamanda Suriye özel temsilcisi olan Tom Barrack, “Ortadoğu artık yeni bir diyaloga hazır. İnsanlar eskimiş senaryolardan yoruldu” diye konuştu. Barrack ayrıca, ABD ve Türkiye'nin F35'ler konusunda anlaşmaya çok yakın olduğunu da bildirdi.
Sözcü
Fatih'te polis yumruklu saldırı sırasında, ateş açtı: 1 ölü32 izlenme
Halk Mehmet Şimşek'i beğenmiyor27 izlenme
Çuval Olayı’nın 19. yılı ve topuktan Türk usulü müdahale85 izlenme
Uğur Gürses ekonominin bu halde olmasının sırrını ortaya çıkardı: "Bile isteye yaptılar"27 izlenme
Örtülü ödenekte dev harcama!47 izlenme
Filistinli gazeteci Yusuf el Şerif: 'Sedat Peker iade edilemez, en fazla frenlenir'48 izlenme
Fatih Altaylı 'Tunç Soyer'e operasyon hazırlanıyor gibi'79 izlenme
Yabancıya konut satışında Antalya ilk kez zirvede35 izlenme
Okul yapımı engelinin altından il milli eğitim müdürünün Alevi düşmanlığı çıktı!
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 22.898 yeni vaka tespit edilirken, 91 kişi hayatını kaybetti, 5.947 kişi sağlığına kavuştu!
İmamoğlu'nun sosyal medya hesabına soruşturma başlatıldı
'Çocuk istismarı'ndan tutuklanan şeyhin Melih Gökçek ve Kadir Mısıroğlu ile fotoğrafı çıktı!