İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, ağzındaki baklayı çıkardı. İsrail Dışişleri Bakanı, ülkesinin aylarca bombaladığı Suriye ve Lübnan'la barış görüşmelerine hazır olduğunu duyurdu.
Ancak Saar'ın bir şartı var: 'Golan tepelerinden çekilmek söz konusu değil.' Saar, İsrail'in barış karşılığında resmen Suriye ve Lübnan'ın paylaştığı toprağı olan Golan Tepelerini istediğini resmen duyurmuş oldu.
Saar, ülkesinin Suriye ve Lübnan ile normalleşme arayışında olduğunu söyledi. Kudüs’te düzenlenen basın toplantısında konuşan Saar, “İbraham Anlaşmaları çerçevesini genişletmek istiyoruz” dedi. Bunun bedeli olarak, Golan Tepeleri'ni gösterdi.
Saar, yeni sürecin Suriye ve Lübnan’ı da kapsaması gerektiğini söyledi. Ancak bu hedefin "İsrail’in güvenlik çıkarları korunarak gerçekleşebileceğini" de ekledi.
Golan Tepeleri’ne dair tutumunun değişmediğini belirten Saar, “Golan, İsrail’in parçasıdır. Herhangi bir barış anlaşmasında bu değişmeyecek” dedi.
İsrail, 1967’de işgal ettiği bu bölgeyi 1981’de ilhak etmişti. Ancak bu karar Birleşmiş Milletler tarafından tanınmıyor.

İsrail’in normalleşme çabalarına Suriye ve Lübnan tarafından henüz resmi bir yanıt gelmedi.
Ancak bu hususta Türkiye'nin cevabı da son derece önemli. Suriye'ye büyük yatırımlar yapan Türkiye, bölgedeki diplomaside söz sahibi. Bu konuda ABD'nin Ankara büyükelçisi Tom Barrack'ın açıklamaları da manidar.
ABD’nin Türkiye Büyükelçisi ve aynı zamanda Suriye özel temsilcisi olan Tom Barrack, “Ortadoğu artık yeni bir diyaloga hazır. İnsanlar eskimiş senaryolardan yoruldu” diye konuştu. Barrack ayrıca, ABD ve Türkiye'nin F35'ler konusunda anlaşmaya çok yakın olduğunu da bildirdi.
Sözcü
Ünlü anketçi bombayı patlattı! En geç 1.5 yıla..2194 izlenme
Avukatı açıkladı: Dilan Polat, Erdoğan'a yazdığı mektubu neden göndermedi?36 izlenme
Böcek ailesi faciasında yeni gelişme: Beklenen rapor ortaya çıktı31 izlenme
Malzeme yok, ameliyat yok! Kırık kolla 13 gündür hastane hastane geziyor!47 izlenme
Ne var ne yok satacaklar! Hükümet 2023’te 6 milyar liralık taşınmaz satışı hedefliyor46 izlenme
Rusya’dan kritik ‘Kiev’ açıklaması: "Operasyonları yavaşlatıyoruz"53 izlenme
Diploma soruşturması akademisyenleri ayağa kaldırdı: Ortak çağrı yaptılar33 izlenme
Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 101. yılı208 izlenme
Saraçhane'de yakın mesafeden gaz sıkmışlardı: O polislerle ilgili yeni gelişme
Abdüllatif Şener'den çok sert tarım politikası eleştirisi!
Akit yazarı Vehbi Kara saçmaladı ! 'Atatürkçülük Anayasa'dan çıkmalı, ilk 3 madde değişmeli !'
Nurettin Yıldız'ı konuşturmayan 5 Boğaziçi öğrencisi tahliye oldu!