Konya’nın Akşehir ilçesinde İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi’nin yıkıldıktan sonra isminin silinmesi tepkilere neden oldu.
Atatürkçü Düşünce Derneği Akşehir Şube Başkanı Eray Zengin de tepki gösterenlerden arasında yer aldı.
Eray Zengin tepkisinde şu ifadeleri kullandı:
“MAALESEF BU YIKIMA NE ÖĞRENCİLERİ NE ÖĞRETMENLERİNE SİYASİLER NE DE AKŞEHİR HALKI SESSİZ KALDI”
“Akşehir’in en eski eğitim kurumu olan bir anlamda kentimizin yaşayan tarihi olan İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi geçtiğimiz günlerde tamamen yıkıldı. Maalesef bu yıkıma ne öğrencileri, ne öğretmenlerine siyasiler ne de Akşehir halkı sessiz kaldı. Okul bir dönem özel bir okula geçici olarak taşındı şimdi ise Savaş Mahallesine yapılan yeni yerinde eğitime devam ediyor.
1946 yılından bu yana eğitim veren bu okulun mezunlarının birçoğu Akşehir sanayisinin yetenekli ustaları olarak sanatkâr yetiştirmiştir. Bu mezunlar gerek yurt içinde gerek ise yurtdışında çalışarak ülkemizin üretimine ve ekonomisine katkı sunmuşlardır.
Geçtiğimiz günlerde alınan bir kararla maalesef okulun taşındığı okulla birleştirilerek İsmet İnönü ismi yok edilmiştir. Artık Akşehir’in İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi adında bir okulu yok. Sessiz sedasız önce okulu yıktılar şimdi de ismini sildiler.”
“ÖMRÜ SAVAŞ MEYDANLARINDA GEÇMİŞ LOZAN KAHRAMANI İSMET PAŞAMIZ”
“Milli Kurtuluş Savaşımızın Batı Cephesi Karargâhı Komutanıdır İSMET İNÖNÜ. Akşehir’imizin onurlu tarihinin bir parçasıdır İsmet İNÖNÜ. Gerek Kurtuluş Savaşımız döneminde gerek Cumhurbaşkanlığı döneminde ülkemize çok büyük hizmetler eden Milli bir kahramandır İSMET İNÖNÜ.
Aslında bu isim değişikliği Akşehir’in tarihine yapılan bir saygısızlıktır. İsmet İnönü’ye yapılan bu vefasızlık vicdanları derinden yaralamıştır bir an evvel bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu konuyla alakalı olarak “İsmet İnönü” isminin tekrar verilmesi için gerekli hukuki girişimleri başlattığımızı kamuoyuna duyuyoruz.
Ömrü savaş meydanlarında geçmiş
Lozan kahramanı İsmet Paşamız bu kararı alanlara yıllar öncesinden seslenmiş sanki
‘Tarih kürsüsünden hâlinizi seyrediyorum. Suçluların telaşı içindesiniz.’”



Yeniçağ
Özkan Yalım tutuklandı11 izlenme
Reuters 6 yetkiliden teyit etti: İşte Naci Ağbal'ın gidiş sebebi91 izlenme
Ekrem İmamoğlu duyurdu: Bağışlar hedefinin üstüne çıktı70 izlenme
Sosyal konut projesi için ilk çekilişler 7 Kasım'da Şırnak ve Ardahan'da yapılacak.31 izlenme
Yandaş ATV muhabirinin 'İstanbul Esenler otogarında bayram yoğunluğu var' diye yalan haber yapınca, vatandaş ifşa etti!85 izlenme
Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde skandal! Covid-19 hastaları için refakatçi çağırıyorlar!170 izlenme
Öcalan çıkışının AKP ve MHP'ye faturası belli oldu20 izlenme
Gaffar Okkan suikastında tutuklu kimse kalmadı38 izlenme
Girne Amerikan Üniversitesi kurucusu Serhat Akpınar İmamoğlu'nun diploması hakkında konuştu: "Geçiş yasaldır"
Danıştay’ın Ayasofya kararını mürekkebi kurumadan uygulayan Erdogan, Danıştay’ın ANDIMIZ kararını 2 yıldır neden uygulamıyor?
Tahriklere en güzel cevabı millet verdi: 2023 yılında Anıtkabir'e ziyaretlerde rekor kırıldı!
Bakanlıktan ‘Avrasya Tüneli’ düzeltmesi: Zam tablosu sehven kondu