Sözcü yazarı İsmail Saymaz, TÜİK'in Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na sunduğu ücret önerisine ilişkin olarak, "Vicdandan yoksun! En az o kadar insanlıktan nasiplenmemiş. TÜİK, ağır işte çalışanlar için 2.792 TL 10 kuruş, orta nitelikteki işler için 2.507 TL 70 kuruş, hafif niteliktekiler için 2.339 TL 10 kuruş ödenmesini önerdi. Bu bir açlık sınırıdır" ifadelerini kullandı.
Denizli'de foseptik çukuru tahliyesi sırasında yaşamını yitiren Emrullah Kalem'in hikâyesine yazısında yer veren ve Kalem'in sigortasız çalıştığını hatırlatan Saymaz, "TÜİK'in 1315 bin TL aylık alan başkanı, Emrullahlara en çok 2.792 TL 10 kuruşluk ücret öneriyor. Halbuki bu, bekar bir işçinin tok ve sağlıklı kalmasını için gerekli kalori ve ihtiyaçlarına harcaması gereken asgari düzeyi ifade ediyor. İşe aç ve çıplak gitmemek için lazım gelen bir miktar.AK Parti'nin yeni Türkiyesi'nde…Emrullahlara asgari ücret bile lütuf sayılırken, güreşçiden bankalara yönetim kurulu üyesi atanıyor" diye yazdı.
Saymaz, "Emrullahlar için sigorta külfet kabul edilirken…Geçilmeyen köprülerin ve uçulmayan havalimanlarının müteahhitlerine, derelerin ve tabiatın peşkeş çekildiği maden ve enerji tekellerine hazine garantileri ve ballı imtiyazlar akıyor. Emrullahların iş kazasında ölmesi fıtrat… Cumhurbaşkanı danışmanlarının birden çok koltukta oturup birden çok maaş alması Allah'ın takdiri oluyor! Buna da adalet diyeceğiz, öyle mi? Emrullahlara reva gördüğünüz asgari ücret bu kadarsa… Bir Emrullah ne kadar?" diye sordu.
Sedat Peker'in açıklamalarıyla harekete geçilmişti, üstü bir kez daha örtüldü!114 izlenme
'Palalı Sabri' silahlı saldırıda öldürüldü40 izlenme
AKP'li belediye: Son kozumuzu daha kullanmadık, akıllı ol corona!177 izlenme
AKP 'Anneler Günü'nde Zübeyde Hanım'ı unuttu!41 izlenme
Bütçede tarihi açık!139 izlenme
Tüyleri diken diken eden Mustafa Kemal görüntüleri !279 izlenme
Döviz krizine alçak teklif! TL'den Atatürk'ü atalım!1708 izlenme
50 milyon sermayeli çelik devi çöküşün eşiğinde: TOGG'un da tedarikçileri arasında34 izlenme
İhraç edilen teğmenler hakkında yeni gelişme: Karar kesinleşirse tazminat da ödeyecekler
Çifte maaş alışkanlık yaptı istifa edip yeniden kavuştu!
Cahit Berkay'dan Muharrem İnce'ye çağrı: Sayın İnce... Lütfen ince kal...
Berat Albayrak'ın paylaştığı 'güven endeksi'nde gözden kaçan detay!