İran'da 14 Soygun Olayına Karışan 5 Kişi İdam Edildi: 3 Kişinin Kulağı Kesildi
İran'da farklı eyaletlerde gerçekleşen 14 ayrı silahlı soygun olayına karışan 5 kişi, bu sabah Kerec Merkez Cezaevi'nde idam edildi. Elburz eyaleti Başsavcısı Hüseyin Fazli Herikendi, soyguncuların polis üniforması giyerek, seyir halindeki inşaat demiri taşıyan tır ve kamyonları soyduklarını belirtti.
Herikendi, yaptığı açıklamada, "Soygun çetesi, soygun esnasında direnen mağdurlardan biri engelli olmak üzere toplam 3 kişinin kulağını kesti. Ayrıca, hayvan hırsızlığı da dahil olmak üzere 14 ayrı soygun gerçekleştirdikleri tespit edildi" dedi.
Soyguncuların, Elburz, Kum, Hamedan, Merkezi, Loristan ve Huzistan eyaletlerinde faaliyet gösterdiği belirtilirken, mahkeme tarafından çete halinde silahlı soygun yapma, yolları güvensiz hale getirme, halkı korkutma ve mallarına zarar verme suçlarından idam cezasına çarptırıldıkları ifade edildi.
Bu idam kararı, geçtiğimiz hafta İsrail dış istihbarat servisi Mossad için casusluk yapmakla suçlanan 4 kişinin de idam edilmesinin ardından geldi. İran'da idam cezaları, kamu güvenliği ve caydırıcılık amacıyla sıkça uygulanmaktadır.
3,5 milyar lira Ar-Ge fonundan buhar oldu!87 izlenme
Yas bir tek Cumhuriyete mi var? Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Gazze için Cumhuriyet kutlamalarını iptal edip danslı eğlenceli düğüne katıldı!39 izlenme
Öcalan ile ilgili çok çarpıcı '15 Şubat' iddiası24 izlenme
İlaç fiyatları uçuşa geçti, bir Gripin 14 lira oldu!37 izlenme
İstanbulluların yüzde 79'u kirasını ödeyemiyor!117 izlenme
Öğrencilerini Hırsızlığa Teşvik Ettiler29 izlenme
Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez, AKP koridorlarında fısır fısır konuşulanları açıkladı!79 izlenme
İşitme engelliyi telefon santralinde görevlendirdiler!233 izlenme
Fadıl Akgündüz davasında güldüren diyalog "Her sakallıya inanmayın!"
Ukrayna ordusu, Rus ordusuna ait yakıt ikmal konvoyunu imha etti!
Küresel gıda fiyatları yıllık bazda yüzde 7,7 düştü, Türkiye'de ise yıllık gıda enflasyonu yüzde 70,41
Mahfi Eğilmez enflasyonu düşürmenin bedelini açıkladı