İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan silahlı organize suç örgütünün lideri olan Shaun Monaghan'ın İstanbul'da yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Monaghan'ın elebaşılığını yaptığı silahlı örgütün İngiltere'de yüksek miktarlarda uyuşturucu dağıtımı ve yasadışı silah ticareti yaptığının tespit edildiğini belirtti.
Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Shaun Monaghan'ın İstanbul Fatih'te yaşadığı tespit edilmiş ve Kafes16 operasyonu kapsamında yakalanmıştır. Monaghan'ın liderlik ettiği suç örgütünün İngiltere'de yüksek miktarlarda kokain ve eroin dağıtımı yaptığı, yasadışı silah ticareti, silahlı yaralama, silahlı tehdit ve silahlı soygun suçlarını işlediği tespit edilmiştir. Örgütün çok sayıda uzun namlulu ve tabanca cinsi silah ve mühimmate sahip olduğu belirtilmiştir.
Shaun Monaghan'ın Türkiye'ye 25 Ekim 2023 tarihinde giriş yaptığı ve hakkında kırmızı bültenin 4 Aralık 2023 tarihinde yayınlandığı ifade edilmiştir. Kırmızı bültenin yayınlanmasından sadece bir gün sonra, 5 Aralık 2023 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen Kafes16 operasyonuyla yakalandığı bildirilmiştir.
Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerindeki polisleri tebrik ederek, ülkenin uluslararası ve ulusal organize suç örgütlerinden temizlenmesi konusundaki kararlılıklarını vurgulamıştır.
Bakanlığın araç ihalesi böyle dedirtti: Formula yarışına mı katılacaksınız?37 izlenme
'Gerekirse yarım kilo et yeriz' diyen AKP’li vekil Zülfü Demirbağ maaşından şikâyet etti! 'Vicdanı olan bir insan o maaşla milletvekilliği yapamaz'33 izlenme
Fatih Altaylı: "Eylem Tok bir tür Dilan Polat mı?"51 izlenme
‘Özel Hastane Çetesi’ skandalında 10 ruhsat iptal edildi! İşte o hastaneler...38 izlenme
Polis maaş promosyonu yenilendi! Her personele 27.000 TL ödenecek37 izlenme
Çocuklarının gözü önünde darp edilen babaya hapis talebi!9 izlenme
İktidarın Türkiye'yi düşürdüğü durum işte bu! Avusturya Başbakanı "Taliban fanatizmini Avrupa’da istemiyoruz. Afganların kalacağı en iyi yer Türkiye"44 izlenme
Trabzon'da Bakan Varank'a büyük şok: Vatandaştan zam tepkisi!104 izlenme
"5 milyon ver haberi kaldıralım": Soner Yalçın şantaj yaparken suçüstü yakalandı! WhatsApp yazışmaları dava dosyasında...
Ve Demirören'le Türkiye'de kumar artık serbest!
Zamlı maaş tablosu netleşti: İşte 2023'te beklenen en düşük memur ve emekli maaşı!
AKP'li eski vekilden skandal ifadeler! 'Laiklik anayasadan çıkarılmalı'