İki yıllık ya da 18 aylık internet taahhüt süresi bitenler yüksek fiyat şokuyla karşılaşıyor. 35 Mbps hızında internet kullanan bir yurttaş yeni dönemde en az 349 TL ödeyecek, ikinci yıl fatura 410 liraya çıkacak. Aynı kullanıcı 100 Mbps tercih ederse bu sefer indirimli fiyatla 485 lirayı gözden çıkarması gerekiyor.
Fiber 1000 Mbps’ye kadar olan taahhütsüz internetin bedeli 1400 TL’ye kadar çıkıyor, 12 Mbps’ye kadar olan internetin fiyatı ise 585 lira.
Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2022 yılı sonuçlarına göre; Türkiye genelinde hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde haberleşme yüzde 3.1 pay alıyor.
Cumhuriyet'teş Şehriban Kıraç'ın haberine göre; haberleşme harcamaları sağlık ve eğitim harcamalarını geride bırakıyor. Yapılan hesaplamalara göre Türkiye’de haneler yılda haberleşmeye 5 bin 500 TL civarında bütçe ayırıyor. Şikâyetvar sitesinde sadece ev internetindeki fiyat artışları ile ilgili toplam 6 bin civarı, genel evde internet sorunlarıyla ilgi ise 83 bini aşkın şikâyet var. Şikâyetlerin çoğu da taahhüt dönemi bitiminde uygulanan yüzde 300’ü aşan fiyat artışları.
Bir kullanıcı yazdığı şikâyette “Ev interneti için bedeli yüzde 300’ü aşan bir zam uygulandı. Yeni kullanıcılara daha uygun tarifeler sunulurken biz eski kullanıcılara uygulanan bu akıl almaz zam uygulaması hiç adil değil” diye isyanını dile getirdi.
Gerçek Gündem
Avrupa'nın lideriyiz: Cezaevleri doldu taştı23 izlenme
Şeytan taşlarken kendinden geçince şemsiye ile ateş etmeye çalıştı43 izlenme
Saraçhane davasında 109 kişi beraat etti30 izlenme
Motorine 2.40 TL’lik dev zam yolda25 izlenme
Taksim'de, Gezi'nin yıldönümünde 'Duran Adam' eylemi yapan 18 genç gözaltına alındı!32 izlenme
İsrail'in Demir Kubbe sistemi arızalandı ve İran füzelerini engellemek için kalkan füzeler Tel Aviv'e düştü274 izlenme
CHP İzmir İl Başkanlığı'na çirkin saldırı! Duvara Nazi sembolü çizdiler!55 izlenme
Patiswiss'in eski CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun diploması sahte çıktı! "2011'de başladım" dediği program 2012'de açılmış65 izlenme
Alkol alan genç Amerikalı turiste umumi tuvalette tecavüz etti
Fon soruşturmasında Bülent Uygun ve Abdulkadir Özkan gözaltında
Maden patronlarına müjde (!) Talanın önü açıldı!
Zeytinlikleri maden sahasına açmak istiyorlar! “Birkaç şirketin kâr hırsına teslim edecek tek zeytin ağacımız yok!"