İki yıllık ya da 18 aylık internet taahhüt süresi bitenler yüksek fiyat şokuyla karşılaşıyor. 35 Mbps hızında internet kullanan bir yurttaş yeni dönemde en az 349 TL ödeyecek, ikinci yıl fatura 410 liraya çıkacak. Aynı kullanıcı 100 Mbps tercih ederse bu sefer indirimli fiyatla 485 lirayı gözden çıkarması gerekiyor.
Fiber 1000 Mbps’ye kadar olan taahhütsüz internetin bedeli 1400 TL’ye kadar çıkıyor, 12 Mbps’ye kadar olan internetin fiyatı ise 585 lira.
Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2022 yılı sonuçlarına göre; Türkiye genelinde hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde haberleşme yüzde 3.1 pay alıyor.
Cumhuriyet'teş Şehriban Kıraç'ın haberine göre; haberleşme harcamaları sağlık ve eğitim harcamalarını geride bırakıyor. Yapılan hesaplamalara göre Türkiye’de haneler yılda haberleşmeye 5 bin 500 TL civarında bütçe ayırıyor. Şikâyetvar sitesinde sadece ev internetindeki fiyat artışları ile ilgili toplam 6 bin civarı, genel evde internet sorunlarıyla ilgi ise 83 bini aşkın şikâyet var. Şikâyetlerin çoğu da taahhüt dönemi bitiminde uygulanan yüzde 300’ü aşan fiyat artışları.
Bir kullanıcı yazdığı şikâyette “Ev interneti için bedeli yüzde 300’ü aşan bir zam uygulandı. Yeni kullanıcılara daha uygun tarifeler sunulurken biz eski kullanıcılara uygulanan bu akıl almaz zam uygulaması hiç adil değil” diye isyanını dile getirdi.
Gerçek Gündem
Bir Sigara Grubundan Büyük Zam: Tütün Fiyatı 10 TL Birden Arttı59 izlenme
'Bu para ile uzaya gidilmez ama yeni bir zırhlı makam aracı alınabilir'44 izlenme
O’nun sevgisi kalplere kazındı, asla silinmez27 izlenme
Sabıka kayıtlarına Arapça dil de eklendi105 izlenme
Açlık korkusu korona korkusunu bastırıyor ! Avcılar'da PTT önündeki kuyruk 3 caddeye uzandı !101 izlenme
Murat Ülker Seçil Erzan'a para kaptıranlara ağır konuştu: "Herkes aptal siz akıllısınız öyle mi?"27 izlenme
Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmişti: Mafya lideri Alaattin Çakıcı'ya hapis cezası!38 izlenme
CHP İstanbul, gözaltılar için Vatan Emniyet önünde nöbette13 izlenme
Şık'tan Soylu'ya 'Kızılay' soruları: 'Neden satılana dek bekletildi'
Hürriyet'ten Sedat Peker'in manipülasyon ifşasından günler sonra açıklama
Sedat Peker'in ifşalarıyla gündeme gelmişti: Gazeteci Süleyman Özışık hayatını kaybetti
İzmir'deki yangınlara ilişkin soruşturmada 6 kişi tutuklandı