İki yıllık ya da 18 aylık internet taahhüt süresi bitenler yüksek fiyat şokuyla karşılaşıyor. 35 Mbps hızında internet kullanan bir yurttaş yeni dönemde en az 349 TL ödeyecek, ikinci yıl fatura 410 liraya çıkacak. Aynı kullanıcı 100 Mbps tercih ederse bu sefer indirimli fiyatla 485 lirayı gözden çıkarması gerekiyor.
Fiber 1000 Mbps’ye kadar olan taahhütsüz internetin bedeli 1400 TL’ye kadar çıkıyor, 12 Mbps’ye kadar olan internetin fiyatı ise 585 lira.
Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2022 yılı sonuçlarına göre; Türkiye genelinde hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde haberleşme yüzde 3.1 pay alıyor.
Cumhuriyet'teş Şehriban Kıraç'ın haberine göre; haberleşme harcamaları sağlık ve eğitim harcamalarını geride bırakıyor. Yapılan hesaplamalara göre Türkiye’de haneler yılda haberleşmeye 5 bin 500 TL civarında bütçe ayırıyor. Şikâyetvar sitesinde sadece ev internetindeki fiyat artışları ile ilgili toplam 6 bin civarı, genel evde internet sorunlarıyla ilgi ise 83 bini aşkın şikâyet var. Şikâyetlerin çoğu da taahhüt dönemi bitiminde uygulanan yüzde 300’ü aşan fiyat artışları.
Bir kullanıcı yazdığı şikâyette “Ev interneti için bedeli yüzde 300’ü aşan bir zam uygulandı. Yeni kullanıcılara daha uygun tarifeler sunulurken biz eski kullanıcılara uygulanan bu akıl almaz zam uygulaması hiç adil değil” diye isyanını dile getirdi.
Gerçek Gündem
Ziraat Bankası Genel Müdürü, halkın parasıyla 'Depremzedeye hayır yaptım' diye övünüyor ama asıl hayırseverliği Demirören’e yaptı17 izlenme
Okçular Vakfı'nın etkinliğine 36 milyon lira harcandı!129 izlenme
Ahmet Ercan’dan korkutan tahmin: ‘Göçük altında 184 bin kişi var’40 izlenme
31 barodan kayyumlara karşı ortak açıklama26 izlenme
Menzil Tarikatı'ndan 3 gün 3 gecelik düğün! Tarikat şeyhi halay çekti15 izlenme
Konya’daki hayvan barınağında bir skandal daha!37 izlenme
SGK bu derece mi batakta? Ölen emeklinin ailesinden bayram ikramiyesini geri istediler!46 izlenme
İlahiyatçı Hasan Aydın Atatürk'e dinsiz diyenlere haddini böyle bildirdi32 izlenme
Vedat Milor "Millet İttifakı Adayı Kim Olmalı?" diye anket yaptı, yüzde 66'sı aynı ismi seçti
Gazeteciler yeniden cezaevine giriyor
Korumayla gezen Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı imam Halil Konakçı: "Benim ölüm dahil hiçbir şeyden korkum yok. Kaybedecek hiçbir şeyim yok"
Kişi başına düşen gelirin en yüksek olduğu il Kocaeli