Tam da bu tartışmaların ortasında Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş’ın, Twitter hesabından attığı tweet, sosyal medyada “duyarsızlıkla” suçlandı.
"İtalya’da «caffè» dediğiniz zaman önünüze zaten “espresso” gelir. Ve de “single” olarak gelir" diyen Göktaş, kahve siparişinin geldiği anın görüntüleriyle yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"«Espresso» deme gafletinizi «single» nitelemesiyle katmerleştirerek, yabancı bir turist olduğunuzu buralarda dünya alem herkese ilan etmenize yok. Yapmayın şunu!"

Halbuki Göktaş’ın Vatikan’a gönderilme süreci tartışmalara yol açmıştı. Bir dönem Erdoğan’a en yakın isim olan Göktaş, Vatikan’ın üniversitesinde FETÖ projesi olan "dinler arası diyalog" alanında uzmanlaşmıştı.
“Lütfullah Göktaş” deyince akla "dinler arası diyalog" kavramının gelmesinin nedeni ise şöyle…
Marmara Üniversitesi’nde ilahiyat ve felsefe öğrenimi gören Göktaş, 1990'dan beri Roma'da yaşıyordu. Göktaş, Roma'da Vatikan'a bağlı yüksek öğrenim kurumlarından biri olan Papalık Gregorius Üniversitesi’nde dinler tarihi alanında master yaptı.
Lütfullah Göktaş Roma'da, Vatikan'da bulunduğu süre içerisinde Cemaat’in "dinler arası diyalog" çalışmalarında etkin oldu. Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde basın danışmanlığına gelmesi de, Cemaat’in AKP içindeki nüfuzunun daha da artması olarak yorumlanmıştı.
Çünkü Göktaş, Cemaat’in yayın organı Zaman gazetesinde de görev almıştı. Göktaş, 1987 yılında FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç'ın başında bulunduğu İstanbul ekibindeydi.

(Cumhurbaşkanlığı Basın Baş Danışmanı Lütfüllah Göktaş diplomasını 31 yıl sonra Erdoğan'ın elinden almıştı)
https://odatv.com/insanlarkendiniyakarkenbuyukelcidenalayedergibipaylasim13022032.html
TBMM’de bir Atatürk tişörtü skandalı daha ! Bu kez CHP’li kadın ziyaretçiyi soydular !945 izlenme
Şehitlikte corona virüsü önlemi82 izlenme
Saray'ın adamları Ata'nın köşkünde!209 izlenme
Üniversite ders kitaplarında Cumhuriyet düşmanlığı!111 izlenme
Kızından Sonra Annesi de Aynı Kişi Tarafından Tacize Uğradı22 izlenme
Vali tepki çeken karara onay verdi!6 izlenme
Suriyeliler, Afganlar gönderilemez diyenlere duyurulur: Pakistan yıllar önce gelen Afganları gönderme kararı aldı23 izlenme
Tren raylarını çaldılar! Değeri 250 bin lira31 izlenme
Marulun maliyet artışı yüzde 31’i buldu. İkinci sırada yüzde 22 artışla lahana geliyor
21 şehir için alarm verildi: Sel, su baskını, yıldırım, dolu, fırtına…
AKP'li belediye başkanı enkaz başında çektirdiği fotoğraflarla Facebook'a reklam verdi!
AKP'li belediyede büyük vurgun sayıştay raporları ile ortaya çıktı!