Anasayfa1
28 Temmuz 2021 ( 47 izlenme )
Reklamlar

İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay Hipokrat Yemini'ni değiştiriyor: Gerekçesi 'sapkınlık!'


İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, tıp mezunlarının doktor olmadan önce ettiği Hipokrat Yemini'ni değiştireceklerini söyledi. Kızılay gerekçe olarak 'sapkınlık' dedi.


Sakarya Üniversitesi'nin ardından bir üniversite daha 'sapkınlık' bahanesiyle Hipokrat Yemini'ni değiştiriyor. Yeni Akit’e konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay; cinsiyet, etnik kimlik ve cinsel yönelim ayrımı yapılmayacağına dair sözlerin yemin metninden çıkarılacağını ifade etti. 

"Toplum ve aile değerlerini korumak amacıyla ve cinsel yönelim gibi ifadelerin yer almaması için yemin metinlerinin Üniversite Senatosu’nun onayından geçtikten sonra mezun öğrencilere okutulacağını“ söyleyen Kızılay şöyle devam etti:

Yemin metnindeki cinsel yönelim ifadesi buraya bilinçli olarak, gereksiz yere sokuşturulmuştur. Tümüyle toplum ve aile değerlerimizi aşındırmaya hatta tahrip etmeye yönelik girişim olarak değerlendiriyorum.

ekranresmi20210728125938001.png

https://abcgazetesi.com/inonuuniversitesirektoruahmetkizilayhipokratyemininidegistiriyorgerekcesisapkinl397700

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Din Şûrası için iki milyon TL harcandı! Kanalizasyona akıtılan kurban kanları iki daireyi kullanılamaz hale getirdi Son anketten Cumhur İttifakı'nı üzecek sonuç! Millet İttifakı fark attı! 101 yıl önce verilen o emir, bir ülkenin ve halkının kaderini değiştirdi! "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır o satıh bütün vatandır"