İngiltere’de ‘Post Office Travel Money’ tarafından hazırlanan ‘Holiday Money Index 2021’ raporunu açıkladı. Döviz kuru hareketlerini ve döviz satışlarını ölçerek hazırlanan rapora göre, İngilizler için en ekonomik tatilin adresi Türkiye oldu.
Raporda, sterlinin Türk lirası karşısında yaklaşık yüzde 73’lük bir değer kazandığına dikkat çekilirken, Türkiye’nin ekonomik avantajlar sebebiyle en çok tercih edilen ülke olması bekleniyor.

Döviz kuru hareketleri baz alınarak hazırlanan raporda, Jamaika, ikinci sırada yer aldı. Jamaika parasının sterlin karşısında yüzde 34 oranında bir değer kaybı yaşadığı hatırlatıldı. Doğu Afrika’daki Mauritius üçüncü sırada yer alırken, ülkenin para biriminin sterlin karşısında yüzde 29’luk bir değer kaybı yaşadığı ifade edildi. Yine bir Afrika ülkesi olan Kenya da dördüncü sırada yer aldı.
Ortalama maliyetler alınarak , ‘Post Office Travel Money’ tarafından hazırlanan raporda, Avrupa’daki en uygun fiyatlı tatil adresi olarak Türkiye işaret edildi. ‘Dört kişilik bir ailenin en hesaplı tatil yapabileceği 10 yer’ sıralamasında Marmaris’e ilk sırada yer verildi. Post Office Travel Money yöneticisi Nick Boden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Sterlin’in gücü gerçek bir ikramiyedir, ancak tek tek ülkelerde yaşamanın maliyetini de dikkate almak önemlidir.’ ifadelerinde bulundu.
Daha önce de Türkiye’nin kırmızı listeden kaldırılmasıyla, İngiltere merkezli turizm operatörü Jet2.com'un CEO'su Steve Heapy, Türkiye’ye yapılan rezervasyonlarda yüzde 1000’den fazla artış olduğunu açıklamıştı.
Erdoğan'dan geri adım: Tepkiler sonrası McKinsey kararı geri çekildi338 izlenme
Beştepe'deki Sedat Peker istifalarının perde arkası48 izlenme
Yok artık! AKP'li o başkanlar yangına müdahaleye giden aracı durdurup sohbet etti44 izlenme
İBB Davası'nda 26. gün! Savunma sırası İmamoğlu'nun tutuklu avukatı Mehmet Pehlivan'da23 izlenme
Uluslararası toplumun Ayasofya tepkisi! "Açık bir savaş ilanı"109 izlenme
Amasya Belediyesi'ndeki 'torpilli' çalışan bakanlığa 'tarnsfer' olmuş!132 izlenme
Ekrem İmamoğlu sınava girecek gençleri de unutmadı27 izlenme
Dincilik soslu sömürü düzeni24 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 19.696 yeni vaka tespit edildi, 27.263 kişi sağlığına kavuşurken, 195 kişi hayatını kaybetti!
Ahmet Mattia Minguzzi davasında vicdanları yaralayan karar! Bıçak suç aleti sayılmadı
Ali Yeşildağ'ın 'yolsuzluk' iddiaları belgelendi
Erdoğan, depremzede yaşlı kadına da el öptürmüş!