Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısıyla ilgili olarak Eyüp Sultan Camii’nde düzenlenen mevlide katıldı.
İmamoğlu akşam namazından sonra, kanlı terör saldırısında ölenler için Kur’anı Kerim’den Yasin Suresi’ni okudu. Sosyal medyada yayılan görüntüler vatandaşlardan beğeni topladı.
Ekrem İmamoğlu, katılım sağlayan vatandaşlara sosyal medyadan şu şekilde teşekkür etti;
“Yeni Zelanda'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimiz ve şehitlerimiz için Eyüp Sultan Camii'ndeki mevlidimize katılan vatandaşlarımıza teşekkür ederim.”
NE OLMUŞTU?
Yeni Zelanda’nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında silahlı terör saldırısı düzenlendi. 50 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından 4 kişi yakalandı.
Terör saldırısını üstlenen Brenton Tarrant adlı Avustralya vatandaşının sosyal medya hesabı üzerinden “göçmen ve Müslüman karşıtı” açıklamaların olduğu onlarca sayfalık manifesto yayınlandığı belirlendi.
Terör saldırısına ilişkin sosyal medyada yer alan görüntülerde teröristlere ait olduğu öne sürülen silahların üzerinde, geçmişte Avrupa’nın Müslümanlara karşı verdiği savaşların tarihleri, bu savaşlarda yer almış Batılı figürlerin isimleri, Nazi sempatizanı ve İslam karşıtı ifadelerin yer aldığı görülmüştü.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sondakikaimamogluyenizelandadaolenlericinyasinokudu3947579/
Erdoğan kaybederse 711 yönetici gidecek36 izlenme
Çay, kahve, yumurta derken tüpe de dudak uçuklatan zam geldi!55 izlenme
AKP’li başkanın aldığı kadrolu eşekler kayıp28 izlenme
Güllü'nün patronundan akıllara durgunluk veren açıklama: "Kesinlikle öldürüldü"56 izlenme
CHP'li vekil Teoman Sancar'ın sorusuna gelen cevap gizlenen gerçeği ortaya çıkardı! İşte 2020'de kepenk kapatan esnaf sayısı!131 izlenme
İktidar bu seneyi 'Emekli yılı' ilan etmişti: En düşük maaş alan emekliye zam oyunu33 izlenme
CHP'li Zeyrek koltuğa oturdu, indirim sözünü tuttu17 izlenme
Kadıköy Belediyesinde Rüşvet İle İlgili Bir Operasyon Düzenledi 224 Kişinin 160 Kişisi Yakalandı27 izlenme
Halil Konakçı kafa kesen IŞİD'ciler gibi konuştu! İslam hoşgörü dini diyenlere: 'Kılıcımın altında hoşgörü var'
AKP'li üyeler pes etti: Baraçlı'dan istifa açıklaması
İmamoğlu: "Amaçlarını biliyoruz. Önümüzdeki seçimleri yargı eliyle dizayn etmek. Arkadaşları vakit kaybetmeden bir an önce sandıkla evine yollamanın zamanı gelmiştir"
Resmi Gazete'de yayımlandı: Akaryakıt fiyatlarında 'eşel mobil sistemine' geçildi