Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi tarafından paylaşılan açıklamada İmamoğlu, "Eğer hesabınız baskın seçimse; Bu ülkenin geleceği çalınan gençleri, anne ve babaları hesabı soracaktır. Pek yakında!" ifadelerini kullandı.
Diploma iptalinin organize bir hırsızlık olduğunu belirten İmamoğlu'nun açıklaması şu şekilde:
"'23 yaşındaki Ekrem'in' anacığının ak sütü kadar helal diplomasını iptal etmek için en başta talimatı verenden yargı içindeki imza atanlara kadar tamamının yaptığı operasyon…
32 yıl sonra yapılan bu hırsızlık, gençlerimizin emeğine, geleceğine ve umutlarına karşı maddi beklenti ve makam menfaati için ortaya konulmuş organize bir hırsızlıktır."
İstanbul 7. İdari Dava Dairesi, Ekrem İmamoğlu’nun diploma iptaline karşı İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde açtığı davanın reddedilmesi üzerine yaptığı istinaf başvurusunu 18 Mayıs tarihinde reddetmişti.
Ekrem İmamoğlu'nun avukatları, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 7. İdare Dava Dairesi'nin oy birliğiyle 13 Mayıs 2026'da aldığı karara karşı tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde Danıştay'a temyiz yoluna başvurulabilecek.
İBB davasının 39. gününde İmamoğlu, duruşmada istinaf mahkemesinin diploma itirazını reddetmesine yönelik konuşmuştu.
İmamoğlu, "Bu acele niye? Bu büyük bir telaştır. Birileri acaba yakında seçim ihtimalini mi değerlendiriyor diye düşünmeden edemiyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Cumhuriyet
Kadınlar diktiği tişörtü alamıyor19 izlenme
CHP–AKP oy farkı MYK toplantısında açıklandı18 izlenme
Gece yarısı ortalık karıştı: İran Devrim Muhafızları ABD üslerini bombaladı!50 izlenme
İBB ve Kızılay’ın milyonlarca liralık bağışlarının aktarıldığı ABD’deki TÜRKEN Vakfı’nın yönetimi Erdoğan’ın yakınlarından oluşuyor284 izlenme
Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit eden şahıs: "Adliyeye davet ettiler gittim, durmak yok yola devam"52 izlenme
Bahçeli CHP'yi yerden yere vurdu Öcalan'a övgü yağdırdı21 izlenme
SGK uzmanı Ali Duman açıkladı: Milyonlarca emekli hiç zam alamayabilir!55 izlenme
Sedat Peker'in adını verdiği kişileri savcılığa taşıyan 3 avukata iddianame!31 izlenme
Geciken faturalar rekor kırdı!
ORC Araştırma Şirketi Genel Müdürü Pösteki'den AKP'ye flaş tepki! "Önceden tebrik ederlerdi, şimdi karalamaya başladılar"
Şişli'de kent lokantaları yeniden açıldı: Yemekler cezaevindeki Resul Emrah Şahan'dan
AKP'li Canikli'nin yeğeninden kadına şiddet! Hamile eşini sokak ortasında sürüklediği görüntüler ortaya çıktı