Eski İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve ceza hukukçusu Prof. Adem Sözüer, tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptali ve "ahmak" davası kapsamında bilimsel mütalaa hazırlamıştı.
T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, eski İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer'in kardeşi Dr. Abdülvahit Sözüer, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı görevinden alındı.
Müşavirliğe çekilen Sözüer'in görevden alınmasında Adem Sözüer'in İmamoğlu lehine verdiği mütalaaların da etkili olduğu iddia edildi.

İBB'deye yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında İmamoğlu'nun avukatlığını bıraktığı öne sürülen Adem Sözüer, İmamoğlu hakkında dava ve soruşturma kapsamında sadece bilimsel görüş verdiğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:
"İmamoğlu'nun avukatlığını üstlenmediğim için, bırakmam da söz konusu değildir. Gerektiğinde elbette avukatlık hizmeti de verilir. Hukuk fakültesi diplomasını alırken yaptığımız yeminin gereği olarak haksızlığa uğrayanları savunmasız bırakmamız asla mümkün değildir"
halktv.com.tr
Kaynak:T24
Pfizer/BioNTech aşısını olan 24 kişi öldü! Soruşturma başlatıldı!50 izlenme
AKP'li Kemal Unakıtan’ın çocuklarına 48 milyonluk ihale!49 izlenme
Bu da oldu! Un Sanayicilerinin başkanı 'günlük 500 ton un' üreten fabrikasını kapattı!42 izlenme
“Ankara bunu konuşuyor” diyerek duyurdu! Tutuklanacak 2 siyasi ismi verdi26 izlenme
Abdurrahman Tutdere'nin ev hapsi kararı kaldırıldı16 izlenme
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Dünyanın başka hiçbir ülkesinde imam hatip tarzında bir model yok. Bu mirası neden bir dünya markası haline getirmiyoruz?"16 izlenme
İpekyolu’nda kayyum gitti 1 milyar 123 milyon borç kaldı43 izlenme
Sedat Peker'den aylar sonra Instagram paylaşımı: 'Sessizlikte bile anlar'41 izlenme