İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) işbaşı yaptırılan 737 personelin 'terörle iltisaklı' olduğunu öne sürerek özel teftiş başlattığını duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan İçişleri Bakanlığı'nın söz konusu açıklamasına sert yanıt geldi.
"Hak yemem hakkımı da yedirmem" dediğini hatırlatan İmamoğlu, "İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem" ifadelerini kullandı.
İmamoğlu, "Suçu olanla sonuna kadar birlikte mücadele edelim. Ama şu bilinsin ki; İBB ailesine saldıranlar, karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek" dedi.
İBB'nin yanıtını "İçişleri Bakanlığı’nın, İBB’nin 86 bin çalışanını töhmet altında bırakan skandal açıklamasına İBB’nin yanıtıdır" notuyla paylaşan İBB Sözcüsü Murat Ongun ise, daha sonra şöyle yazdı:
"Bu saatten sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu millete emanettir."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda, daha önce de gündeme getirdiği, "Bir hesaba göre 13 bin 500, bir hesaba göre 15 bin kişiyi işten çıkarıp aralarında terör örgütüyle iltisaklıların da bulunduğu 45 bin kişiyi aldılar" ifadelerini yinelemişti. Erdoğan'ın bu ifadelerine yanıt hem CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan hem de İBB Başkanı İmamoğlu'ndan gelmişti.
İmamoğlu, "2 buçuk yılda yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle İBB’de 21.500 kişiye istihdam sağladık. 2024’e kadar yeni yatırımlar ve projelerle Cumhurbaşkanımızın iddia ettiği rakamı, yani 45 bin kişiyi, İstanbul’a hizmet için istihdam etmek üzere var gücümüzle çalışacağız" demişti.
İçişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın İBB'yi hedef almasının hemen ardından belediyede çalışan 737 kişinin terörle iltisaklı olduğunu öne sürerek özel teftiş başlatıldığını duyurmuştu.
Beştepe’nin müteahhidi 2.2 milyar liralık bir deprem ihalesi daha aldı28 izlenme
Aileye zimmetli T.C. ateşe koltuğu! Lahey'de skandal atama!424 izlenme
'Başkomiser' Mıhyeddin'in gönlü bolmuş: Önüne gelene diploma dağıtmış22 izlenme
Binali Yıldırım'ın Bakanlığı dönemindeki acele kamulaştırma kararıyla, Tire-Belevi yolunda güzergâh değişikliği nedeniyle yüzlerce zeytin, incir ve çam ağacı kesilecek26 izlenme
Meclis'te Zeydan Karalar eylemi!25 izlenme
Antalya'dan sonra Çanakkale'de şiddetli deprem!21 izlenme
Adaylıktan çekilmemek için direnen İnce’ye şok üstüne şok: Milletvekili adayı ‘ilk turda bitirelim’ diyerek istifa etti44 izlenme
'Yerel seçimler ekonomiyi batıracak'105 izlenme
Sedat Peker'den Binali Yıldırım ve Erkam Yıldırım'ı köşeye sıkıştıracak paylaşım!
Palet İnşaat da Konkordato ilan etti!
Erdoğan'a şu soru soruldu: "Esad'la görüşme olacak mı?" cevabı geldi. "Siyasette kırgınlık olmaz"
Süleymancılar birbirini dolandırdı! Bilirkişi raporunu sahte düzenlediler