İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen “Ahmak Davası” ile ilgili SÖZCÜ TV’de yaptığı “İstinaf hemen karar versin. Ceza mı verecek, hemen versin. İstinaf hakkımda ceza versin, iktidar Yargıtay karar gününü göremez. Bu millet ayağa kalkar. Hodri meydan” açıklamasına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kimse yargıya parmak sallayamaz” diye tepki gösterdi.
İmamoğlu, Başakşehir’de gazetecilerin soruları üzerine Tunç’un tepkisine şu yanıtı verdi:
Lisede çok gürültü yapan arkadaşlar olarak en arka sırada otururduk. Öğretmen de kızarak bize ‘siz arkadakiler’ derdi. Biz döner duvara bakardık.
Şimdi arkadaşımız da siniyor lafı başkasına aktarmaya çalışıyor. Ben direkt kendine söyledim, yargıya falan değil. O ve onun gibi bugünkü iktidarın mensuplarına söyledim.
Bu işi nasıl etkilediklerini, nasıl baskı altında tuttuklarına dair direkt kendine. Onun için sinip ‘yargı’ demesin. Sonuçta cümlenin sonrasında da dedim; ‘en erken yapılacak seçimde, ki o seçimde Yargıtay süresini bile dolduramayacaklar.
Bu millet öyle bir sert cevap verecek ki onlara ve o ilk seçimde de biz milletçe bu ahmakça davada eğer bu baskıya devam ederlerse, hodri meydan’ dedim.
Ceza vermeye kalkarlarsa Yargıtay'daki süreci göremeden sandıkta gereken cevabı alacaklar ve gidecekler dedim.
Bu kadar basit cevabı algılayamayan bir insan Adalet Bakanlığı yapma konusunda kendini bir gözden geçirsin.
Ahmak davasındaki süreci hatırlatan İmamoğlu “Bana hakaret eden bakan (Süleyman Soylu), ben ona cevap verdikten sonra hakkımda suç duyurusunda bulunuyor. Ve o dava hala mahkemede duruyor. Niye? Çünkü istinaftaki sonucu bekliyor, yazı yazıyor. Ne için? Bakan diyor ki ‘bana dedi.’ Öbür mahkeme diyor ki ‘bunu YSK üyelerine dedi’ diye iddia ediyorsunuz. ‘Bir karar verin de bakanın açtığı davayı yürürlüğe koyayım’ diyor mahkeme. Yani istinaf lehimize karar verirse benim bir de bakana lafını iade ettiğim için bana açtığı davada bir de bakanla hesaplaşacağız. Zaten bıraksınlar hesaplaşalım. Ben dava açmışım, bakan bana ‘ahmak’ dedi diye. O davayı da ‘ben bakan yargılayamam dokunulmazlığı var’ diye mahkeme ta o zaman hükümsüz bırakmış. Bu mahkemeyi konuşmak bile insanın içini burkuyor” diye konuştu.
İmamoğlu “Ben yargıya parmak sallamadım, sana salladım. Senin gibi yargıyı etkileyen, yargıyı arka planda zorda bırakan, baskı altında tutan hükümetin mensuplarına parmak salladım. O parmak benim parmağım değil, milletin parmağı. Dedim ki; onun da yeri sandık. Siz sandığa gitmek zorunda kalacaksınız ve o gittiğimiz gün de Yargıtay daha kararını veremeden ülkenin başından gideceksiniz. Bu millet de sizden kurtulacak. Daha özeti olabilir mi bu işin? Bu kadar net” yorumunda bulundu.
Sözcü
Rasim Ozan Kütahyalı serbest bırakıldı, verdiği ifade de ortaya çıktı47 izlenme
Diyanet Suriye'ye 13 TIR yardım gönderdi! Nasuh Mahruki 'İçinden çalmasalar asla göndermezler!' Bir vatandaş 'İnsanlar intihar ediyor, gözünüzün önündekileri görün!'92 izlenme
Erdoğan'dan tepki çeken Suriyeliler açıklaması! "Kalmak isteyenlerin başımızın üstünde yeri var"44 izlenme
AKP'li vekiller arasında kavga! "Kutlu dava sizi çarpacak"39 izlenme
Ekrem İmamoğlu cezası! Şirinevler muhtarına AKP'li belediye kâbusu yaşattı46 izlenme
Savaşın 8. ayında millete seslendi! Zelenskyi, öldürülen Rus askerlerinin sayısını açıkladı47 izlenme
'Türkiye, asgari ücret sıralamasında Avrupa'nın en kötü dördüncü ülkesi'98 izlenme
Avrupa ülkelerinin 1999-2023 arası asgari ücret verilerinde Türkiye'nin yeri!46 izlenme
Türkiye’nin beyin göçünde en çok tercih ettiği ülkeler belli oldu! Zirve şaşırttı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dehşet paralar akan musluğu kesti, TÜRGEV 25 öğrenci yurdunu kapatıyor!
İsrail'den vatandaşlarına seyahat uyarısı: Türkiye de var
Aydınlılırın Özlem Çerçioğlu'na tepkisi çığ gibi: "Haram olsun oylarımız. Topuklu Efeymiş. Topukladı gitti. O utanç ona yeter. Oyumu geri istiyorum!"