Silivri'deki Marmara cezavinde bir aydır tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik operasyon kapsamında avukatların da gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Yeter artık! Kimsiniz siz, kime ve neye hizmet ediyorsunuz?" dedi.
İmamoğlu, sosyal medya hesabından İBB'ye yönelik operasyon kapsamında avukatların da gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle:
Aziz milletim; Ya adalet, ya sefalet… Artık önümüzde başka seçenek yok. Türk yargı tarihinin en büyük rezaletini yaşatanlar haklarında suç duyurusunda bulundum ve bulunmaya devam edeceğim. Bir avuç muhterisin ülkemize ödettiği bedelin, yedikleri kul hakkının tarifi yok. Bu bedeli; emekli, işçi, dar gelirli, işsiz, öğrencilerimiz, çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte ödüyoruz.
Milletimize tam bir sefalet yaşatan bu bir avuç muhterise soruyorum; Usulsüz yargılama ve operasyonlar, tutuklamalar, ben dâhil birçok insanının pislik içindeki nezarette günlerce bekletildiği gözaltı süreçleri, kayyumlar vs. ile siz neye hizmet ediyorsunuz? Yalancı şahitler ve tanıklar üretmeyi, itirafçı ve iftiracı oluşturmayı, masumları tutuklamayı ya da tutuklamakla korkutmayı, 'hapisten çıkamazsınız' diyerek tehdit etmeyi yüce Türk yargısına nasıl yakıştırıyorsunuz?
Şimdi de avukatları gözaltına almanın, korkutmanın ve insanların görevlerini yapmalarını engelleme çabasındasınız. Yeter artık! Kimsiniz siz, kime ve neye hizmet ediyorsunuz? Kimden öğrendiniz bu usulleri? İnsanların namusuna ve haysiyetine saldırmaktan hicap duymuyor musunuz? Milletime sesleniyorum: Bu bir avuç muhteris, hem millete hem de devlete büyük zarar veriyorlar. Şikayetçi olun, susmayın ve sesinizi yükseltin.
Nefes
Tarım Bakanlığı’na ‘Pakdemirli sonrası FETÖ’ operasyonu: 9’u bürokrat 10 gözaltı!42 izlenme
Milli Piyango'ya sürpriz ortak!43 izlenme
Şahan herkese kapak yaptı! "Komedyen deyip küçümsediler cepheye savaşmaya gitti..."44 izlenme
Kriz devam ederken, yaylaya 12 milyonluk cami yapıldı!187 izlenme
İliç’teki aramaların sürdüğü maden bölgesinde yeni toprak kayması meydana geldi!31 izlenme
Ethem Sancak Moskova’da Ukrayna'yı sattı: "Bayraktar SİHA’ların böyle kullanılacağını bilmiyorduk!"55 izlenme
CHP'li Faruk Sarıaslan’dan AKP'li Arı’nın istifası ile ilgili yolsuzluk iddiası129 izlenme
Merkez Bankası dış borç rakamlarını güncelledi: 1 yılda kişi başı 1960 dolar borç ödeyeceğiz!53 izlenme
İçişleri Bakanlığı’ndan 1 Temmuz’da başlayacak normalleşmeyle ilgili genelge
TÜSİAD’dan iktidara çok sert eleştiriler!
Yurt dışında corona virüsünden hayatını kaybeden Türk sayısı açıklandı!
Sokak röportajında konuşan bir vatandaş "Biz bodrumlarda kalıyoruz, Suriyeli dairede kalıyor. Bizden çok maaş alıyor bizim ülkemizde"