YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan, hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak karar verilen Ekrem İmamoğlu Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya “hakaret” ettiği gerekçesiyle bir kez daha hakim önüne çıkıyor.
25 Ekim tarihinde “Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programında” Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında bir gerginlik yaşanmıştı.
Açılış Konuşmasını yapan Yazıcı’dan sonra konuşma yapmak üzere sahneye gelen İmamoğlu, konuşmasından önce salon meydana gelen gerginliğe yönelik “O arkadaş burayı germeye gelmiş, bırakın. Nezaketsiz, provokasyon yapmaya devam ediyor, kötü söz sahibine aittir” demişti.
İmamoğlu daha sonra sözlerine şu şekilde devam etmişti:
“Arkadaş provakasyona devam ediyor, ilgilenmeyin. Kötü söz sahibine aittir. Zaten arkadaş gergindi, saniyede bir öksürüyordu. Belli ki kendini kurmuş. Twitter belediyeciliği yapıyor. Twitter Belediye başkanlığı yapıyor”
OdaTV'de yer alan habere göre bu ifadeler üzerine Yazıcı, İmamoğlu’na “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” “Suç işlemeye tahrik” “Hakaret” “İftira” suçlarından dava açtı.
İstanbul’da açık alanda alkol yasağı resmen başladı: Parkta alkol tüketmek isteyenlere ceza kesildi52 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun TEKNOFEST ziyaretine Selçuk Bayraktar'dan ilk açıklama: Şaşırdım44 izlenme
İBB Meclisi'nde 'Gezi' gerginliği: Erdoğan'ın hakaretlerini 'bip'leyerek okudu, AKP'liler çileden çıktı!57 izlenme
Trabzon Adliyesi'nin kuzey kapısına 'protokol' girişi yapıldığı ortaya çıktı51 izlenme
Mansur Yavaş'tan yeni müjde! Sosyal medya hesabından duyurdu53 izlenme
Milli Savunma Bakanı Akar ‘istifa eden generaller’ ile ilgili ilk kez konuştu226 izlenme
SPK fondan elde edilen fahiş kazançların gönüllü iadesi için hesap açtı10 izlenme
Tanınmış isimlerden olay video! 'Şşşşşşttt! Bu ülkede her şey yolunda gidiyor!'139 izlenme
CHP Mersin vekili Ali Mahir Başarır, 5’li yandaş şirkete '128 kez vergi ve harç indirimi kıyağı' yapıldığını ortaya çıkardı!
Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü imara açılıyor
Erdoğan'a bütçe yetmedi: 3.1 milyar lira bütçesi olan Saray'a, yedek ödenekten 800 milyon lira aktarıldı!
Takan: CHP’li belediyelere operasyon yapılacak! Görevden almalar, tutuklamalardan bahsediliyor