AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da seçimin iptali ve yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu'na verdi. “İtirazlar tamamlanana kadar Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmemesi” talebinde de bulunduklarını belirten Yavuz, 3 valiz delili YSK'ye sunduklarını kaydetti. Yavuz, “Oyların tamamı sayılsaydı, şüpheyi kaldıracak adımlar atılsaydı seçim lehimize sonuçlanacaktı” iddiasında bulundu.
AKP, Maltepe'deki sayımın tamamlanmasını beklemeden, İstanbul'da seçimlerin iptali ve yenilenmesi talebiyle olağanüstü itiraz başvurusu yaptı. Seçim Kanunu'nun 130. Maddesi'ne göre olağanüstü itirazın yapılabilmesi için Maltepe'deki oy sayım işleminin tamamlanması, İstanbul'da nihai seçim sonucunu gösteren “il birleştirme tutanağının” tanzim edilmesi ve seçim sonucuna göre mazbatanın seçimi önde bitiren adaya verilmesi gerekiyordu. Ünlü hukukçu Turgut Kazan, gelinen noktayı çarpıcı sözlerle değerlendirdi:
OYUN PEŞİNDELER: Bir oyun peşinde oldukları anlaşılıyor. ‘Acaba biz bir biçimde sonuç tutanakları verilmeden sonuç alabilir miyiz, seçimi kazanan kişinin göreve başlamasını engelleyerek, kirli işlerimizin ortaya çıkmasını engelleyebilir miyiz?' çabasıdır bu. Çuvallarla, valiz dolusu kağıtlarla bu iş yapılamaz. Seçim murdar edildi algısı yaratmak için yapılıyor. Bu, eyvah sayım bitiyor paniğidir, İmamoğlu belediye binasına giremesin paniğidir ve demokrasi ayıbıdır.
ŞİMDİ ANLADIK: Seçim dışı polis marifetiyle kağıt doldurularak, delil yaratarak bu iş olmaz. Biz şimdi anlıyoruz ki, seçim yenilenecekse hem Cumhurbaşkanlığı hem Anayasa referandumu açıkça hileye dayalı seçimlermiş.
KANUNSUZLUK: Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmemesi talebi, tam bir gözü karalık ve kanunsuzluktur. Daha kendi istekleri üzerine yapılan Maltepe'deki sayımlar devam ederken böyle bir itiraz yapılması, çok açık biçimde kirli ve organize bir başvurudur.
GÖRÜŞÜLEMEZ BİLE
Bu arada eski savcı Nadi Türkaslan ise AKP'nin olağanüstü itiraz yolunun açılabilmesi için öncelikle önceki itirazların sonuçlanmış ve seçimin kesinleşmiş olması gerektiğini ifade etti. Türkaslan, “Bu itirazı görüşmek hukuken olanaksızdır” dedi.
Şarbon taşıdığı iddia edilen gemiden haber var!317 izlenme
Reuters'tan Türkiye için enflasyon tahmini: Ağustosta yüzde 7 artacak37 izlenme
CHP'li Başarır'dan korkutan Muhittin Böcek açıklaması: "Her an yaşamını yitirebilir"16 izlenme
AKP zenginleri Yeni Akit yazarını isyan ettirdi: "Helal-haram sınırı gözetmeksizin zenginleşen bir AKP’li sınıf var, temizlenmezse partinin bir seçimlik ömrü kaldı"35 izlenme
İmamoğlu soruşturma açtı İçişleri kapattı: AKP döneminde tek arazide 109 milyon dolar zarar22 izlenme
'Türkiye'den İsrail'e gemilerle barut ve çelik gönderiliyor'35 izlenme
Özgür Özel 'İlk kez açıklıyorum' deyip anlattı: "Hemen talimat verdim"27 izlenme
İBB'de 'Baraçlı' vurgunu!189 izlenme
İçme suyuna da göz diktiler: Suyu HES’e aktardılar, halka kuyu içirdiler!
Köprü ve otoyollar için garanti ödemelerinde kur ayarlaması! CHP'li Yavuzyılmaz'dan tepki
Katar Emiri’nin annesine Kanal İstanbul piyangosu vurdu!
‘Türkiye Suudi Arabistan’dan 20 milyar dolar istedi’ iddiası!