İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya platformu X üzerinden ülkenin dört bir yanını saran orman yangınları hakkında bir paylaşım yaptı. Kişisel sosyal medya hesabının kapatılmasının ardından paylaşımlarını yaptığı Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Gücünüzü, milletin gerçek sesi olan muhalefeti susturmaya harcamak yerine, ülkenin dört bir yanını saran alevleri söndürmeye harcayın.
Cezaevinden ormanları saran alevleri izliyorum, içim yanıyor. Her yıl aynı kabus: Liyakatsizlik, öngörüsüzlük, tedbirsizlik, hazırlıksızlık… Göz göre göre gelen felaketlere yine seyirci kaldınız.
Yanıyoruz! Ormanlarımızla birlikte içinde barınan binlerce can, yaşam alanları yok oluyor. Bu yangınlar sadece ağaçları değil, geleceğimizi de küle çeviriyor.
İktidar, her yıl bu sınavdan sınıfta kalıyor. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç bekliyor. Ama tablo değişmiyor. Ardından göz boyama seremonileri, göstermelik ağaç dikme törenleriyle vicdan temizleme tiyatroları sahneleniyor.
İklim krizi nedeniyle sıcaklıklar olağanüstü seviyelere çıkarken, “geliyorum” diyen bu felakete kulaklarınızı tıkayamazsınız. Eski tartışmalarla zaman kaybetmek yerine bilimin sesine kulak vermek, hazırlığı bugünden yapmak zorundasınız. Çünkü doğa ihmali affetmez, bedelini hep birlikte öderiz."




Ayhan Bora Kaplan dosyasında dikkat çeken gelişme: "Emniyet’teki bağlantılarını araştıran iki başmüfettiş emekli edildi"45 izlenme
Sinan Ateş cinayeti sonrası bazı Ülkücüler bıyıklarını kesmeye başladı! 'Dava Sinan Ateş ile toprağa düşmüştür, Sinan Ateş kırmızı çizgimizdir, Davanız sizin olsun'89 izlenme
Ekonominin hali mutlak harap21 izlenme
Açığı katlanan SGK iflasın eşiğinde!53 izlenme
Dilan Polat'tan sonra güzellik merkezleri mercek altında56 izlenme
İtibarı bırakın hakkımızı verin21 izlenme
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yaptığı zam esnafı isyan ettirdi48 izlenme
"2000 lira ikramiye utanç verici"42 izlenme