Milli Eğitim Bakanlığı’nın faaliyet raporuna göre imam hatipler devamsızlık ve yılsonu başarısızlığında diğer okul türlerine fark attı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) raporuna göre İmam Hatip Liselerindeki eğitimin kalitesi masaya yatırıldı. Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin aktardığına göre, MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘2018 Yılı İdari Faaliyet Raporu’ yayımlandı. Bakanlığın geçmiş 5 yıllık planı, yıllık hedefleri ve ‘2023 vizyonu’ kapsamında faaliyetlerin gerçekleşme oranları raporda yer aldı. Birçok alanda kendisini ‘başarılı’ bulan bakanlığın, yıllardır imam hatiplerde hedeflerini tutturamaması dikkati çekti.
HEDEFLERİ TUTTURAMADILAR
Bakanlık raporuna göre, imam hatipler devamsızlık, sosyal etkinliklere katılma ve kitap okuma hedeflerini tutturamadı. İmam hatipler bir tek yılsonu başarı puanı ortalamasında bakanlığın hedefini tuttursa da o alanda da en düşük hedefe sahip ve ‘başarısız okul türü’ olarak dikkat çekti. Genel ortaöğretimde öğrencilerin yılsonu başarı ortalaması 76 olarak tespit edilirken, ortalaması 66.7 olan meslek liselerinin de gerisinde kalan imam hatiplerin yılsonu ortalaması 65.9’da kaldı.
2019’DA BAŞARI YÜKSELECEK
Bakanlığın bu göstergenin altına ise “İmam hatip ortaokullarında dönem göstergelerinin gerçekleşmesi açısından değerlendirildiğinde başarılıdır. 2019 yılında imam hatip ortaokullarının yılsonu başarı puanı ortalamasının yükseleceği tahmin edilmektedir. 2019’da Anadolu imam hatip liselerinde yerleştirme ve destekleme kursları kanalıyla yılsonu başarı puanı ortalamasının yükseleceği tahmin edilmektedir” notu yer aldı.
https://www.abcgazetesi.com/imamhatipliselerialarmveriyor634
Seçim ‘telaşı’: Kürtçeyi yasaklayan AKP'li kayyumdan Kürtçe pankart!120 izlenme
Tablo ortaya çıktı: En düşük emekli maaşı 10 bin lirayı, en yüksek memur maaşı 45 bin lirayı aşacak94 izlenme
İran'da, ABD ve İsrail saldırılarının hedefi olan demiryolu köprüsü yeniden inşa edildi27 izlenme
Bu çağda bu kafa: İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paylaşımında öğrencilerin yüzlerini kapattı!40 izlenme
İmamoğlu'nun Trabzon programında konuşan kadının isyanı: "Gına geldi bize onu görmekten. Erken seçim olacak! Kurtaracaksa bu İmamoğlu kurtaracak bizi"37 izlenme
Adalet Bakanı Tunç açıkladı: "Narinin anne babasından alınan örnek amcanın arabasındaki DNA ile eşleşti"30 izlenme
Yılmaz Özdil'den Türk bayrağını yakan Suriyeliler üzerinden Erdoğan'a mesaj: Erdoğan onlar için ''Tıpkı Kuvay-i Milliye gibi'' demişti40 izlenme
Genelevde arama yapan polis, içeride korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı43 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar'dan yeni 'Ersoy' açıklaması: Gizli tanık ifadesini işaret etti
Deniz Gezmiş Parkı'nın ismi değiştirildi!
Türk profesör özel hastane fiyatına isyan etti: "Hastanemetre işliyor. Eşim Suriyeli olsaydı 5 kuruş ödemeyecekti"
Kahramanmaraş ve Gaziantep Biber Yüzünden Davalık Oldu!