
Yakalanmayanlar ve iltica talep etmeden ülke içinde kaybolanlar bu sayıya dahil değil. Son rakamlarla Almanya'ya iltica eden Türk sayısı da, bir kampa kaydolmayanlarla birlikte 100 bine yaklaştı. Yasal yollarla gidenler, iş bulanlar bu rakamın dışında tutuluyor.
7 ÜLKENİN TOPLAMINI GEÇTİK
Türkler bu rakamla, Almanya'ya kaçak gelip iltica isteyen ilk 10'daki 7 ülkenin toplamını da geçti. İlticada Suriyeliler'den sonraki ikinci sıramız da pekişti.
Son iki ayda ise Türkiye kaçak rekoru kırdı. İlticacı Türkler, ilk kez geçen ay Almanya'ya kaçak yollarla gelen Afganları geçmişti.
Ağustos rakamlarına göre ülkeye 9 bin 186 Suriyeli, 5 bin 544 Türk ve 4 bin 217 Afgan geldi. Türkler ikinci sırayı, Afganlar üçüncü sırayı alırken; gelen Türk sayısı listenin 4 ve 10 sırasında yer alan Irak, Gürcistan, İran, Rusya Federasyonu, Somali, Gine ve Kolombiya'dan gelen kaçakların toplamını da geçti.
GEÇEN YILI ÜÇE KATLADIK
Bu yılın ocak ile ağustos ayları arasında gelen kaçak Türkler'in toplamı 29 bin 661'e yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde gelen Türk sayısı 10 bin 260’tı. Almanya'ya kaçak giren Türk sayısındaki artış yüzde 290'u buldu.

Almanya'ya yılın ilk sekiz ayında iltica isteyen toplam göçmen sayısı da 204 bini aştı. Bu başvuruların 175 binine cevap verildi. Olumsuz cevap alanların sınır dışı işlemleri veya davaları sürüyor.
Sözcü
Şubat'ta 259 bin borçlu takibe düştü20 izlenme
Meclis’te Marmaris isyanı: "Kur korumaya 40 milyar, yangın söndürmeye 4 milyar"34 izlenme
Sabah'tan utanç manşeti! Şehitleri seçim malzemesi yaptılar!231 izlenme
Ramazan pidesine zam geldi228 izlenme
Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan hakkında soruşturma başlatıldı7 izlenme
Pazarlık usulü ihale AKP’li firmaya gitti23 izlenme
Bu da oldu! 2-3 emekli birlikte bir Milli Piyango biletine giriyor!19 izlenme
AKP'li vekil Öznur Çalık'tan 'pes' dedirten paylaşım! Sosyal medyada tepki yağdı, silmek zorunda kaldı!86 izlenme
Kara delik gibi yutuyor! Bakanlık itiraf etti!
AKP’li başkan, Yavaş’a soru sormak için 59 bin TL harcadı!
'İmamoğlu valiye it dedi' yalanıyla VİP kumpası da ellerinde patlayan yandaşların makasladığı görüntüler !
AKP'nin Bayrampaşa'da yaptıkları Hacı Yakışıklı'yı bile isyan ettirdi