Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Dersimiz Eğitim Desteğimiz Temizlik” sloganıyla il genelindeki okullarda temizlik çalışması başlattı.
Çalışma kapsamında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan okul temizlik ekibi, talep eden ve ihtiyaç duyan okullara giderek temizlik çalışması yapacak. Yine talep doğrultusunda, ihtiyaç duyan okullara temizlik malzemesi temin edilecek.
Başkan Akın’ın okullara temizlik desteği açıklamasının ardından Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Whatsapp grubu üzerinden okul müdürlerine, Büyükşehir’in temizlik desteğinden yararlanmak için talepte bulunmamaları gerektiği talimatını verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Whatsapp grubuna Büyükşehir’in kampanyasının görseli de eklenerek, okul müdürlerine, “Sayın müdürlerim ne siz idareciler ne de okul aile birlikleri/veliler/öğretmenler, böylesi bir talepte asla bulunmamalı. İyi niyetimizin suistimal edilebileceği bir konu. Lütfen dikkat edelim. Hayırlı akşamlar” mesajı gönderildi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, okullarda temizlik malzemesi desteği isteyen 271 okuldan 113'ünün talebini geri çektiğini ve bazı okul müdürlerine "Belediyeden hiçbir şey istemeyin" şeklinde mesajlar gönderildiğini belirtti.
Yavaş, duruma tepki göstererek şunları söyledi:
Biz zararlı bir şey vermiyoruz; temizlik malzemesi sağlıyoruz. Ayrıca okulları temizleme hizmeti de sunmak istiyoruz.
Bu konunun bu denli ülke gündemine taşınmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz.
Amacımız, çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmesi için tüm kurumlarla iş birliğine hazır olduğumuzu vurgulamak.

Sözcü
Türkiye, 2023'ün ilk 8 ayında deniz salyangozu ihracatından 11.6 milyon dolar kazandı18 izlenme
Bin 500 yıllık Ayasofya’ya dükkân muamelesi: Kapısına kepenk taktılar!63 izlenme
EYT’liler hayal kırıklığına uğradı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dakikalarca konuştu yeni bir şey söylemedi!22 izlenme
Taksim'de Araplara özel nargile kafe açıldı32 izlenme
Vatandaşlardan Erdoğan’a ‘danslı karşılama’ tepkisi: "Şaşırmıyoruz!"33 izlenme
Öğretmen, polis, hemşire ve din adamlarının yıllardır beklediği 3600 ek gösterge hayal oldu!46 izlenme
Bakanlar farklı, masallar aynı! Şimşek: 2024 yılı ortasından itibaren enflasyon düşmeye başlayacak28 izlenme
İki ilde 'alev kapanı'! Müdahale sürüyor7 izlenme