Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 24 Temmuz’da Ayasofya’daki cuma hutbesinde, “Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” ifadelerini kullanmıştı.
Bu sözlerle Atatürk’ü hedef aldığı belirtilen Ali Erbaş’a tepki yağarken, Prof. İlber Ortaylı da Erbaş’ın adını anmadan Instagram hesabından bir mesaj yayınladı.
Prof. Dr. İlber Ortaylı, Atatürk fotoğrafı paylaşarak, “Kimsenin şüphesi olmasın; hukukunu müdafaa edemeyecek tarihi büyüklerimizin savunmasını tarihçiler ve tarih bilenler yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Asgari ücrette mucize bekleyenlere kötü haber: "O model Türkiye'de sökmez"14 izlenme
O savcı, bakan yardımcılığına atandı!69 izlenme
AKP’nin Türkan Saylan düşmanlığı İBB meclisinde gerginlik yarattı! 'AKP çoğunluğu olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır'61 izlenme
Esad'ın sarayının metrelerce altındaki sığınakta bulunanlar böyle görüntülendi!32 izlenme
AKP'ye İş Bankası uyarısı: Uluslararası hukukta hesap verirsiniz!195 izlenme
115 çocuktan biri olan 15 yaşındaki çocuk anne: Korkuyorum502 izlenme
Netflix'ten Türkiye fiyatlarına zam! Abonelik ücreti 200 lirayı aştı30 izlenme
"Erdoğan zor durumda"199 izlenme
İşte böyle bir kitle yarattılar ! AKP'nin her icraatını halâ Kılıçdaroğlu'nun yaptığını sanıyorlar !
İbrahim Özkan'dan Hatipoğlu'na 'Oğan ve Akşener' göndermeli manidar özür: "Plana sadık kalmışlar"
İnterpol’ün aradığı bir suç örgütünün başı daha yine Türkiye’de yakalandı
AKP'li Mehmet Şimşek, vatandaştan toplanan #deprem vergilerinin nereye harcandığını böyle itiraf etmişti!