İstanbul Bağcılar’da 4 katlı, 4 daireli Aras Apartmanı yeni tip koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı. En küçüğü üç aylık, en büyüğü 72 yaşında 17 kişinin yaşadığı apartmanda 7 kişinin koronavirüs test sonucu pozitif çıktı.
Virüsün soğuk algınlığına bağlı boğaz enfeksiyonu tanısı ile ilaç tedavisi gören aile bireyine yapılan geçmiş olsun ziyaretleriyle diğer aile üyelerine de geçtiği belirlendi.
İstanbul Bağcılar’da dört bina yeni tip koronavirüs nedeniyle önceki gün karantina altına alındı. Bağcılar Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Merkez, Çınar, Kirazlı ve Kazım Karabekir mahallelerindeki 4 binadaki vatandaşlarımızda yapılan Kovid19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle bu binalarda karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir” denildi. Bağcılar Merkez Mahallesi’ndeki 4 katlı, 4 daireli Aras Apartmanı da karantina altına alınan inalardan biri. Aile apartmanı olan binada en küçüğü üç aylık, en büyüğü 72 yaşında 17 kişi yaşıyor. Apartmanda oturan bütün bireylere koronavirüs testi yapıldı. Yedi kişinin test sonucu belli oldu ve çıkan yedi sonucun da pozitif olduğu öğrenildi.
AMCADAN BÜTÜN APARTMANA YAYILDI
“Apartmandaki herkesin koronavirüs test sonucunu pozitif bekliyoruz” diyen 19 yaşındaki Muhammet Mustafa Aras, şunları anlattı:
“Amcam Abdürrahim Aras bir hastanede temizlik görevlisi. Bir gün işten gelince şiddetli öksürmeye başladı ve ateşi yükseldi. Apartmandaki herkes amcama ‘geçmiş olsun’a gitti. Öksürük devam edince kendisini hastaneye götürdüm ve test yapıldı, sonucu pozitif çıktı. Amcamdan sonra bütün apartmandakilere test yapıldı ama herkesin sonucu şu an çıkmış değil. Şu ana kadar çıkan bütün sonuçlar pozitif. Biz de kendimizi pozitif gibi görüyoruz. Şu an annem ve babamla yaşıyorum, ikisinin de test sonucu pozitif. Apartmanda her evde test sonucu pozitif çıkan var. Amcamdan bütün apartmana yayıldı. Karantinamız devam ediyor. İhiyaçlarımızı da belediye karşılıyor.”
İLAÇ YAZIP EVE GÖNDERMİŞLER!
Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın aktardığına göre, ilk koronavirüs teşhisi konan 35 yaşındaki Abdürrahim Aras ise şöyle konuştu:
“Kendimi rahatsız hissedince, Bağcılar Devlet Hastanesi’ne gittim, karantina hastanesi olduğu için beni almadılar. Bunun üzerine Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne gittim, burada soğuk algınlığına bağlı boğaz enfeksiyonumun olduğunu söyleyip ilaç yazıp eve gönderdiler. Bunun üzerine işime devam ettim ve verilen ilaçları kullanmaya başladım. Tabii bu sürede aile apartmanı olduğu için ailede herkes yanıma gelmişti. Hastaneye gitmeden yaklaşık dört gün sonra da iş yerinde merdivenleri çıkmaya başladığımda nefes darlığı hissetmeye başladım ve amirlerime virüs belirtilerinin olduğunu söyledim. Çalıştığım özel hastanede test yapıldı ve pozitif çıktığını öğrendik. Eve geldiğimde de kendimi tamamen izole ettim, odadan çıkmadım. Benimle yaşayan anne ve babamı alt kattaki kardeşimin evine gönderdim. Ancak izoleden önce hep yan yanaydık. Daha sonra ise apartmandaki ailemin test yapmasını istedim ve onların da test sonucu pozitif çıktı. İlk hastaneye gittiğimde bana test yapılmış olsaydı, belki de şu an bütün aileye yayılmayacaktı. Çünkü başta herkes benim soğuk algınlığım olduğunu biliyordu.”
18 NİSAN'A KADAR GİRİŞÇIKIŞ YASAK
Giriş ve çıkışların yasak olduğu Bağcılar’daki dört binanın önünde polis ekipleri nöbet tutuyor. Bu apartmanlarda oturan vatandaşlar için Bağcılar Belediyesi tarafından erzak ve dezenfektan ürünleri bulunan koliler görevliler tarafından teslim edildi. Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki karantina altına alınan Şahinler Apartmanı’nda yaşayan Süleyman Şahin, “Eşim pozitif çıktı. Bana test yapıldı henüz sonuçlanmadı. Bu apartmanda üç dairede var. 18 Nisan’a kadar evde kalacağız” dedi.
https://www.birgun.net/haber/ilacyazilipevegonderilenhasta7kisiyevirusbulastirmis295433
İsrail şimdi bitti! Yeniden Refah Partili başkan İsrail’i cola dökerek protesto etti44 izlenme
İşte bir AKP'li övündüğü Yeni Türkiye! 'Eskiden haciz geliyordu, şimdi sağlıkçıyı dövüyoruz, benim en büyük zenginliğim bu!'50 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi'ne Hukuk Fakültesi kurulması yargıya taşındı!39 izlenme
Üniversiteyi karıştıran taciz! Öğretim üyesi odasını basan profesör, "Benim olacaksın" diyerek saldırdı28 izlenme
Vatandaştan simit zammına tepki: "Açlık sınırının altında değiliz, direkt açlığın kendisiyiz"5 izlenme
Komutana küfür eden AKP’li aday ihraç ediliyor28 izlenme
Krizin faturası: Her 4 kişiden biri icralık28 izlenme
Gezici Araştırma duyurdu: 2,5 milyon genç oy kullanamayacak!52 izlenme
Emeklilerden seyyanen zam talebi
Memur ve memur emeklisinin beklediği tarih verildi: Maaş zammında kritik viraja girildi, işte masadaki rakam
Sandıkta skandal: Berat Albayrak hakkında tutanak tutuldu
Bir insanlık ayıbı daha ! Yaşlı adamı zorla durdurup, maske takıp başına kolonya döktüler !