Daha önce Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformları için yapılan yasal düzenlemelere benzer bir çalışmanın, Whatsapp ve Signal gibi uygulamalar için de hazırlandığı öne sürüldü.
İktidar, geçmişte Twitter, Facebook ve TikTok gibi platformlar için uyguladığı sosyal medya düzenlemelerine Whatsapp ve Signal gibi uygulamaları da dahil etmeye hazırlanıyor.
Bilişim hukukçusu Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından bir belgenin yayımlandığını ve taslak yönetmeliğin ortaya çıktığını ifade etti.

Whatsapp ve Signal gibi hizmetleri kapsayan "Şebekeler Üstü Hizmet Sunumu" ile ilgili taslak yönetmeliğin kamuoyuna yansıdığını belirten Akdeniz, bu taslağın daha önce sosyal medya platformları için yapılan düzenlemelere benzer bir yaklaşım içerdiğini dile getirdi.

Akdeniz, "Bu servisler Türkiye’de şirket kurmaya zorlanacak. Eğer yetkilendirme yapılmazsa, bant daraltma ve erişim engelleme gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar. Bu durum, Whatsapp ve Signal gibi servislerin milyonlarca kişi tarafından kullanımını zorlaştıracak, hatta engelleyecek. Amaç, her zamanki gibi bu servisleri de bir sonraki seçimler öncesi kontrol altına almak. X ve hatta Meta gibi platformlar, Türkiye'deki yapıya ve taleplere boyun eğmeye devam ettikçe ve kendilerine gönderilen talepler hakkında şeffaf davranmadıkça, bu tip düzenlemeler ve uygulamalar karşımıza çıkmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Sözcü
Sanatçı İbrahim Birincioğlu yaşamına son verdi...60 izlenme
İmamoğlu, kendisi için “Asla Türkiyeli hissedemiyor” diyen Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’e çok konuşulacak cevap verdi!127 izlenme
Türkiye'de ilk kez görüldü! 'İçmeden sarhoş' eden hastalık38 izlenme
10 soruda “SSK’yı kim batırdı” tartışmasına nokta198 izlenme
İngiltere Başbakanı Johnson Türk zeytinyağı vergisi üzerine konuştu30 izlenme
S&P Global Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti30 izlenme
AKP'ye turp ve şalgam darbesi: CHP'nin oyu Yozgat'ta tavan yaptı16 izlenme
A101 ayçiçek yağı fiyatında gaza bastı: Etiket farkı şoke etti!53 izlenme
Gizemli kadın, İTÜ mezuniyet töreninde protesto eylemi yapan öğrencileri Binali Yıldırım'a ihbar etti
İçişleri Bakanlığı, yolsuzluk soruşturmasında adı geçen iki belediye başkanını görevden uzaklaştırdı
Boykot etkisini gösterdi, market ve pazarlar boş kaldı
Zonguldak’ta 2 yaşındaki çocuğa cinsel istismar! Hayati tehlikesi var