İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun İBB'ye soruşturmada tutuklanması ile başlayıp dalga dalga süren tutuklamalar, enflasyonun vatandaşın sırtına bindirdiği yük, İmralı süreci vatandaşların sandıktaki tercihini erkenden merak konusu yaptı.
Vatandaşın nabzını tutan anketler çarpıcı sonuçlar ortaya koymaya devam ederken AKP'nin ikinci sıraya demir atması CHP'nin ise yerel seçimlerde yakaladığı yükselişi sürdürerek liderliğini sürdürmesi ile dikkat çekti.
Gündemin sertliği siyasetin söyleminde de kendisini gösterirken Metropoll Araştırma bu kez vatandaşa oy tercihini değil gündem değerlendirmesini ve siyasi gerginliği sordu. Çarpıcı sonuçlar ortaya koyan anket vatandaşın net uyarısını ortaya koydu.
Metropoll Araştırma, iktidarın gerçek sahibi vatandaşlara "Siyasette gerginliğin düşürülmesi gerektiğini düşünüyor musunuz" sorusunu yöneltti.
Ankete katılan vatandaşlar bu soruya yüzde 81,1 oranında "evet" yanıtı verirken hayır diyenlerin oranı 10,7'de kaldı. 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde oy verdikleri partiye göre gruplandırıldığında ise iktidarı destekleyen seçmenin de gerginlikten duyduğu rahatsızlık ortaya çıktı.

Buna göre; AKP seçmenlerinin yüzde 74,8'i MHP seçmenlerinin ise yüzde 80,9'u siyasette gerginliğin düşürülmesi gerektiğini düşünüyor.
CHP seçmenlerinde yüzde 86,5 gerginlik düşmeli derken İYİ Parti seçmenlerinin yüzde 80,5'i, DEM Parti seçmenlerinin yüzde ise 75,1'i gerginliğin düşmesinden taraf oldu.
Genel ortalamaya bakıldığında, siyasette gerginlik yok diyenler ise yüzde 6,2'de kaldı.
Siyasetteki gerginliğin nedeni sorulan vatandaşlar bu soruya da net bir yanıt vererek "İmamoğlu'nun tutuklanması" dedi.
Son günlerde yaşanan siyasi gerginlikte hangi faktörün daha etkili olduğuna dair yapılan ankete göre; genel ortalamada vatandaşların yüzde 58,1'i gerginliğin kaynağı İmamoğlu'nun tutuklanması derken yüzde 34,0'ı CHP'nin halkı sokağa çağırmasının gerginliğe neden olduğunu ifade etti.
Partilere göre dağılıma bakıldığında belirgin farklılıklar göze çarpsa da AKP ve MHP seçmenleri, verdiği yanıtla şaşırttı. Gerginliğin ana kaynağı olarak daha çok CHP'nin halkı sokağa çağırmasını görseler de AKP seçmeninin yüzde 34,6, MHP seçmeninin de yüzde 44,1 gibi yüksek oranlarda ile İmamoğlu'nun tutuklanmasına işaret etmesi dikkat çekti.

Muhalefet partileri CHP, İYİ Parti ve DEM Parti seçmenleri ise tam tersine, gerginliğin kaynağında İmamoğlu'nun tutuklanmasının çok daha etkili olduğunu belirtirken CHP seçmenlerinin yüzde 84,9 ile çoğunluğu, İYİ Parti seçmenlerinin yüzde 75,9'u ve DEM Parti seçmenlerinin yüzde 75,1'i gerginliğin kaynağı olarak İmamoğlu'nun tutuklanmasını göstermiştir.
Bu partilerin seçmenleri arasında CHP'nin çağrısını etkili bulanların oranı sırasıyla yüzde 10,9, yüzde 19,7 ve yüzde 21,0'da kaldı.
Beş imam daha gençlik ve spor müdürü oldu!63 izlenme
Espressolab'ten video paylaşan Varank'a örtülü reklam soruşturması36 izlenme
Adalet Arayışı Sınırları Aştı: ABD'de 23 Nisan kutlamalarıyla eş zamanlı olarak, adalet talebiyle İmamoğlu protestoları sürüyor!43 izlenme
CHP’li belediyeler 700 milyon TL tasarruf etti!122 izlenme
AKP'den MHP'ye geçen belediyede 9 bankamatik memuru çıktı48 izlenme
AKP'li meclis üyesinden 'insanlar aç' yorumlarına skandal sözler! 'Lan biz şu anda 120 devlete yardım yaptık! Kim aç? Onu bana gönderin'87 izlenme
Kılıçdaroğlu, uyarmıştı! Uluslararası polis, dark web ağı baskını yaptı: 288 gözaltı45 izlenme
7.7 milyarlık ballı ihale AKP’li eşe verildi!51 izlenme