Araştırma şirketi IPSOS, Temmuz ve Ağustos aylarında 2000 kişi ile kira/kiracılar konusunda soruların sorulduğu araştırmanın sonuçlarını paylaştı.
EV SAHİPLERİNDEN DİKKAT ÇEKEN YANITLAR
Araştırmada yeni kira artış oranına rağmen her 3 ev sahibinden 2’sinin evinde mevcut kiracı olmasından dolayı maddi kaybı olduğunu düşündüğü bilgisi yer aldı.
Konuyla ilgili araştırmadaki "Son dönemde kiralar sürekli artarken evimdeki mevcut bir kiracının olması nedeni ile maddi kayba uğruyorum ifadesine katılıyor musunuz?” sorusuna Haziran 2022 dönemi için yüzde 58 evet katılıyorum yüzde 42 hayır katılmıyorum, temmuz 2023 dönemi için yüzde 70 evet katılıyorum yüzde 30 hayır katılmıyorum, temmuz/ağustos 2024 dönemi için ise yüzde 67 evet katılıyorum yüzde 33 hayır katılmıyorum yanıtı verildi.
10 KİRACIDAN 8'İ UYGUN EV BULAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYOR
Ayrıca, aynı araştırmaya göre, her 10 kiracıdan 8’i bugün taşınmak zorunda kalsa bütçesine uygun bir ev bulamayacağını düşünüyor.
Araştırmadaki "Bugün taşınmak durumunda kalsanız aynı semtte ihtiyacınıza ve bütçenize uygun başka bir kiralık ev bulabileceğinizi düşünüyor musunuz?" sorusuna da yüzde 80 hayır, yüzde 20 evet cevabı verildi.
Sözcü
Suriye'den skandal suçlama! "Türkiye terörditlere kimyasal silah sağlıyor"175 izlenme
Hırsızlıktan tutuklanan Müzeyyen Teyze: "Malları AKP'ye teslim ettim"10 izlenme
Kaz Dağları'nda imza şaibesi!283 izlenme
Küresel petrol üretimi Mayıs'ta düşüş gösterdi41 izlenme
Un bulamayan fırıncı isyan etti! 'Un yok. Fabrika 10 gün sonrasına gün veriyor. Kıtlık geldi de haberimiz mi yok'51 izlenme
Vize engelinin suyu çıktı: Athena bile vize alamadı20 izlenme
Milyonluk yeni daireler depremde kullanılmaz hale geldi41 izlenme
Meral Akşener'den çarpıcı sözler! "O şerefsize gereğini yapamadım. Özür dilerim"44 izlenme
Volkan Konak'ın mezarındaki Atatürk notu gündem oldu
2018 Asgari ücret zammıyla dananın kuyruğu kopacak! Asgari ücret zammı belli oluyor…
İzmir'de evlat vahşeti! Altı aylık hamile annesini 15 yerinden bıçakladı.
Tahliye olan Berberoğlu'ndan ilk açıklama! "Tecrit hayatı yaşadım"