Araştırma şirketi IPSOS, Temmuz ve Ağustos aylarında 2000 kişi ile kira/kiracılar konusunda soruların sorulduğu araştırmanın sonuçlarını paylaştı.
EV SAHİPLERİNDEN DİKKAT ÇEKEN YANITLAR
Araştırmada yeni kira artış oranına rağmen her 3 ev sahibinden 2’sinin evinde mevcut kiracı olmasından dolayı maddi kaybı olduğunu düşündüğü bilgisi yer aldı.
Konuyla ilgili araştırmadaki "Son dönemde kiralar sürekli artarken evimdeki mevcut bir kiracının olması nedeni ile maddi kayba uğruyorum ifadesine katılıyor musunuz?” sorusuna Haziran 2022 dönemi için yüzde 58 evet katılıyorum yüzde 42 hayır katılmıyorum, temmuz 2023 dönemi için yüzde 70 evet katılıyorum yüzde 30 hayır katılmıyorum, temmuz/ağustos 2024 dönemi için ise yüzde 67 evet katılıyorum yüzde 33 hayır katılmıyorum yanıtı verildi.
10 KİRACIDAN 8'İ UYGUN EV BULAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYOR
Ayrıca, aynı araştırmaya göre, her 10 kiracıdan 8’i bugün taşınmak zorunda kalsa bütçesine uygun bir ev bulamayacağını düşünüyor.
Araştırmadaki "Bugün taşınmak durumunda kalsanız aynı semtte ihtiyacınıza ve bütçenize uygun başka bir kiralık ev bulabileceğinizi düşünüyor musunuz?" sorusuna da yüzde 80 hayır, yüzde 20 evet cevabı verildi.
Sözcü
İstanbul’da korkunç olay! 13 yaşındaki çocuk 15 kişinin cinsel istismarına uğradı147 izlenme
AKP’nin her seçim döneminde vaadiydi: 2053’e kaldı!33 izlenme
Ülkeyi doyuran çiftçi kendini doyuramıyor!83 izlenme
Instagram yasağında ağır fatura! Ümit Boyner'den iktidara çok sert tepki56 izlenme
Şirketlere genel aydınlatma ayrıcalığı: Vatandaş faturalarını ödeyemiyor, elektrik şirketleri kasalarını tıka basa doldurdu!37 izlenme
Körfez sermayesinden Borsa İstanbul'a şok36 izlenme
Gezici Araştırma duyurdu: 2,5 milyon genç oy kullanamayacak!45 izlenme
Kulislerde konuşulanlar: 'İmamoğlu'na yeni dava gelebilir'30 izlenme
Mahkeme kararına rağmen ihaleye çıkıldı! Yurttaşlar yeşil alanın betonlaşmasına karşı çadır nöbetinde
AKP'li vekilden 11'i çocuk, biri eğitmen 12 kişinin hayatını kaybettiği, 22 öğrencinin de yaralandığı yurt yangını için skandal sözler!
Bir soruşturma da CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e
Beyoğlu Belediyesi’ne bir haftada ikinci tahliye!