Hükümetin yastıkaltı altın planı ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın büyüklüğü 5 bin ton ve değeri ise 280 milyar dolar olduğu tahmin edilen yastıkaltındaki altınları için harekete geçtiği öğrenildi.
KREDİ DE OLACAK
Edinilen bilgiye göre, Bakanlık faiz geliri elde edilebilen ve karşılığında kredi kullanılabilen altın hesabı konusunda çalışmalar yürütüyor. Yeni sistemin devreye girmesi ile ilgili tarih olarak ocak ayının ilk haftasını işaret ediliyor. Buna göre, kamu bankaları ve İstanbul Altın Rafinerisi tarafından Altın Değerleme Sistemi geliştirilecek. İsteyenler altınlarını o günkü değer üzerinden Türk Lirası'na çevirebilecek. İstenildiğinde ulaşılabilen, karşılında kâr payı, faiz geliri elde edilebilen ve karşılığında kredi kullanılabilen bu sistemle fiziki olarak altın da çekilebilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta başında “Yastıkaltında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunmaktadır. Ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirilecek” açıklamasını yapmıştı.

■ Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yastıkaltında 280 milyar dolar olduğunu, devreye girecek sistemin bunun %10'nunu ekonomiye kazandırabileceğini dile getirdi.
İnce’den Erdoğan’a ‘damat’ eleştirisi1199 izlenme
Bilal Erdoğan: "Sermaye sahipleri ayağını denk alsınlar"43 izlenme
Muharrem İnce ODTÜ'lü gençlere seslendi521 izlenme
Doğalgaza zam için tarih verdi23 izlenme
‘Ahmak’a ceza verenler bu sözlere ne diyecek?48 izlenme
Erdoğan 'enflasyona ezdirmeyiz' dedi, AKP'li belediye ulaşıma zam yaptı!43 izlenme
İktidar memurun cebinden 5.541 TL aldı39 izlenme
Kürsü ısrarı ters tepti! Kılıçdaroğlu'nu korkutan ihtimal18 izlenme
Daha yasası bile geçmeden "Çoklu Baro"da bir ilk!
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı: "Soylu'nun kuzeni tanık olarak dinlensin"
Dilan Polat ve Engin Polat çiftine 'Uyuşturucu' soruşturması açıldı
Osmanlı Ocakları Başkanı ciddi ciddi 'LDP'nin 2015'te verdiği müşahit kartlarını göstererek' İstanbul seçiminde hile olduğunu iddia etti !