Sağlık Bakanlığı, koronavirüs hastalarının yakın temaslılarında 14 gün olan karantina süresini 10 gün olarak güncellediğini açıkladı.
Bu kararın ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan da açıklama geldi. Hisarcıklıoğlu, sanayi işletmelerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle yakın temaslıların karantina süresinin kısaltıldığını söyledi.
Hisarcıklıoğlu, “Özelikle sanayi işletmelerimizde yaşanan sıkıntıları çözmek üzere Sağlık Bakanlığı Kovid19 yakın temasta 14 günlük karantina süresini 10 güne indirdi. PCR testi negatif çıkar ve semptom gelişmezse 7. günün sonunda karantina bitirilebilecek ve 8. günde işe dönüş sağlanabilecek'' ifadelerini kullandı.
Hisarcıklıoğlu’nun söz konusu paylaşımı kısa sürede Twitter kullanıcılarının tepkisini topladı. Hisarcıklıoğlu ise bir yanlış anlaşılma yaşandığını ifade ederek şunları söyledi: “Bilimsel çalışmalar doğrultusunda Amerikan Hastalık Kontrol Önleme Merkezi ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan karantina süresi güncellemelerine Türkiye de uyum sağlamıştır. İş dünyasının talebi de bu yöndeydi.”
Hisarcıklıoğlu'nun paylaşımına birçok yurttaş tepki gösterdi. En fazla dile getirilen tepki ise ''Salgını da patronlar yönetiyor'' cümlesi oldu.
Deprem davasında önemli gelişme: AKP’li iş insanlarını koruyan kamu görevlileri yargılanıyor!24 izlenme
Yargıtay’dan emsal karar: Vasıflı işçi asgari ücretle çalıştırılamaz40 izlenme
Karadeniz'de sıcak temas! TSK, Türk hava sahasına yaklaşan İHA'yı düşürdü9 izlenme
İçişleri Bakanlığı duyurdu: 1169 mahalle yabancılara kapatılıyor45 izlenme
Gıda terörü bitmiyor! Tavuk pilav 30 işçiyi hastanelik etti4 izlenme
‘Corona virüsü kaçağını’ esnaf arkadaşları ihbar etti!183 izlenme
'Üretim durmasın diye testleri imha ettiler, işçileri depoya sakladılar'61 izlenme
Kazdağlarını dümdüz edip yılın çevrecisi seçildi: Böylesi ancak Türkiye'de olur11 izlenme
Plajda, sokakta, çarşıda her yerde aynı görüntü: 120 bin kişi başvurdu
Kanada'dan iltica adımı: CHP'ye üye olmak yetiyor iddiası
Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na Erdoğan göndermesi!
"Suriyeliler akın akın dönüyor" dediler ama sınır kapılarından dönüşler günden güne azalmaya başladı!