CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre, CHP Genel Başkanlık İstanbul Çalışma Ofisi’nde düzenlediği basın toplantısında, dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Emre, ABD/İsrail ile İran arasındaki savaşın ilk günlerinde mart başında gündeme gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Musa Kulaklıkaya’nın Al Jazeera yayınına ev haliyle bağlanması ile Tahran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın Urumiye Başkonsolosluğu ziyaretindeki giyimine dikkat çekti.

İki olaya ait fotoğrafları basın toplantısında gösteren Emre, “Niye biz dış politikada ciddiye alınmıyoruz? Geçtiğimiz günlerde Tahran Büyükelçisi, Urumiye Başkonsolosluğu’nu ziyaret ediyor. Bir ülkedeki, bizi dışarıda temsil eden büyükelçi gittiği ülkede Türkiye Cumhuriyeti devletidir. O muameleyi görür. Kot pantolon, deri ceket giymiş. Böylesine bir dünya konjonktüründe vermiş olduğu fotoğrafa bakın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Yakışıyor mu bu?” ifadelerini kullandı.

Geçmişte büyükelçilere yönelik eleştirileri hatırlatan Emre, “Monşer diye aşağılıyordunuz önceki dönemdeki büyükelçileri. Dışişleri Bakan Yardımcısı, ateş çemberindeyiz, onun hali de bu. Böyle televizyona katılıyor. Yani siz böyle fotoğraf verirseniz, sizi kim ciddiye alır dünyada? Hiçbir ciddiyetiniz kalmaz. Ama zararı 85 milyon görüyoruz. Orta Doğu’daki 13 büyükelçinin 11’i evlere şenlik; eş, dost, akraba...” dedi.

Sözcü
'Ucuz alışveriş için pazara akşam gidin' diyen Diyanet'ten çevre düzenlemesine 2 milyon 749 bin TL!86 izlenme
Kanal İstanbul bölgesine zorunlu 'kamulaştırma'137 izlenme
Benzinin litre fiyatına dudak uçuklatan zam!56 izlenme
Beklenenin tersi oldu, imam hatipler bakın nereye kayıyor?427 izlenme
AKP baskın seçime mi hazırlanıyor?1646 izlenme
'4 kat fazla' teklifine rağmen Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalesi verilen Hezarfen Danışmanlığı yakından tanıyalım !351 izlenme
Kadınlar Milli Piyango almanın 'haram' olduğunu söyleyen dinci muhabire böyle isyan etti !1581 izlenme
Bu pazar seçim olsa Cumhur İttifakı gidiyor!51 izlenme
Cumhuriyet tarihinin pek bilinmeyen kahramanlık hikayesi: Karboğazı Zaferi
Milyonlarca asgari ücretli çalışanlar yarınki toplantıyı bekliyor!
Kilise saldırganlarının yakalanma görüntüleri ortaya çıktı
Bir yıl içinde suya 4. kez zam yapıldı, AKP'nin kalesinde isyan çıktı! "Biz gerçekten iyice soğuduk bu hükümetten. Artık erken seçim gelsin de bunlar bir gitsin"