Cumhurbaşkanlığı seçiminin az farkla ilk turda da sonuçlanabileceği, yine az farkla ikinci tura da kalabileceği belirtilirken, ‘az farkın’ milletvekili genel seçiminde çoğunluğun sağlanmasında da gündemde olduğu bildirildi.
Gazeteci Yazar Fehmi Koru, “Güvenilir bir kurumun yaklaşık 15 gün önce sahada gerçekleştirdiği son araştırmasında görüş aldığı deneklerin verdiği cevaplara göre, son seçimden bu yana seçmen eğiliminde fazla bir değişiklik olmamış. Cumhurbaşkanı seçimi az farkla ilk turda da sonuçlanabilir, az farkla ikinci tura da kalabilir. Milletvekili genel seçiminde AK Parti Meclis çoğunluğunu az farkla kazanabilir de, az farkla kaybedebilir de…” dedi.
Koru, kişisel blokunda, “İkinci tur olur mu? Seçimleri kim kazanır? İddiaya girmeyin derim” başlığıyla yazdığı yazıda, CHP’nin adayı İnce’nin yola çıkarken, ‘İkinci tura ben kalacağım’ dediğini, şimdilerde ise seçimin ilk turda biteceğini, kendisinin kazanacağını ifade ettiğini kaydetti. Tayyip Erdoğan’ın da birinci turda seçileceğini söylediğini ifade eden Koru, diğer cumhurbaşkanı adayları Meral Akşener, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek’in ikinci tura kendilerinin kalacağını belirttiklerini aktardı. Koru, özetle şu görüşleri ifade etti:
“Siyaset böyle bir şey işte. Umutlu olmak iddiayı da getiriyor
‘BİR YAKINIMIN ABLASI DENEKLİK YAPMIŞ…’
(...)Dün bir yakınım ablasının eve mesrur bir hava içerisinde geldiğini ve bunun sebebini de bir anketöre deneklik yapması olarak anlattığını aktardı. “Çocuğa tam dört soruda doğru olmayan cevaplar verdim” demiş abla.
Anketler bazen yanıltıyor ya, sebebi soru sorulan kişilerin bizim abla gibi şakacı olmasıdır.
Şakaların en büyüğünü 1989 yerel seçiminde yapmıştı seçmenler. Hürriyet gazetesi, hem de seçim günü, iktidar partisinin yeniden aday olan İstanbul belediye başkanı Bedrettin Dalan‘ın oyların yüzde 60’ını alacağı öngörüsünü manşetine taşımıştı.
O gun seçmenin şakacılığı tuttu ve kimsenin adını daha önce işitmediği CHP’nin adayı Nurettin Sözen İstanbul’a belediye başkanı seçilmeyi başardı.
BU DEFA NE OLACAK?
Güvenilir bir kurumun yaklaşık 15 gün önce sahada gerçekleştirdiği son araştırmasında görüş aldığı deneklerin verdiği cevaplara göre, son seçimden bu yana seçmen eğiliminde fazla bir değişiklik olmamış.
Cumhurbaşkanı seçimi az farkla ilk turda da sonuçlanabilir, az farkla ikinci tura da kalabilir. Milletvekili genel seçiminde AK Parti Meclis çoğunluğunu az farkla kazanabilir de, az farkla kaybedebilir de…
Tabii, anketçileri reddetmeyip görüş açıklayan denekler yakınımın ablası gibi kendisine yöneltilen sorulara doğru olmayan cevaplar veriyorlarsa, bu 25 Haziran sabahına sürpriz bir sonuçla da uyanabiliriz.
Her sonuca hazırlıklı olun derim.”
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/ikinciturolurmusecimlerikimkazanirh95830.html
WSJ, Kayseri’de seçmenlerle konuştu: ‘Bıçak sırtı bir seçim’43 izlenme
Katar Dışişleri Bakanlığı: Hamas, Gazze'deki ateşkes anlaşmasına ön onayı verdi36 izlenme
Halkbank müdürlerine 107 milyonluk hediye!27 izlenme
Susuzluktan ölen askerler TBMM gündeminde: "TSK'yı Kerbela'ya çevirdiniz"20 izlenme
İşte emekli amirallerin ilk ifadeleri99 izlenme
İngiltere kapanan dükkanlardaki çalışanların maaşının yüzde 80’ini ödeyecek!112 izlenme
Protestoların 21.Haftasında Halk Yeniden Sokakta40 izlenme
'Kot pantolon giyen kızlar cehennemlik' diyen ilahiyatçı hakkında skandal karar!279 izlenme