İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısına davet edilip edilmediği tartışması sürerken bir başka davet krizinin de Ankara merkezli yaşandığı ortaya çıktı.
Gazete Duvar’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 büyükşehir belediye başkanını Ankara’ya davet edip dört saat dinlediği toplantının üzerinden iki haftayı aşkın süre geçti. 11 Eylül’de yapılan toplantının en somut sonucu özellikle Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun değişmesi konusunda yapılacak çalışmalarda belediye başkanlarının da görüşlerinin alınması için bir komisyon oluşturulması oldu. Öneri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu öneriyi yerinde buldu. Komisyon’da görev alacak isimleri de toplantı sırasında Cumhurbaşkanı belirledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında oluşturulacak komisyonda 6 bakan, 6 büyükşehir belediye başkanı yer alacaktı. Komisyon’a CHP’li Ankara, İstanbul ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanları katılacaktı. Toplantı bitiminde de hem AK Partili hem de CHP’li Belediye Başkanları bu üç ismi teyit eden açıklamalar yaptı.
Hızla çalışmaya başlayacağı söylenen Komisyon’un bir hafta içinde toplanması bekleniyordu. Ama öyle olmadı. Komisyon’a alınan belediye başkanları Mansur Yavaş ve Yılmaz Büyükerşen bir süre sonra aranarak, “öneri ve tekliflerinizi yazılı olarak gönderin” denildi. Yüz yüze yapılacak bir toplantı daveti beklenirken gelen bu teklif şaşırttı. Edindiğimiz bilgiye göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bu durumu konuşmak için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aradı. Ancak bu kez şaşkınlık yaratan bir başka durumla karşılaşıldı. Çünkü İmamoğlu aranmamış, toplantı çağrısı bir yana önerilerle ilgili yazılı bir çalışma göndermesi de istenmemişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynakları da dün itibariyle resmi bir çağrı, davet yapılmadığını doğruladı. Ön çalışma için istendiği öğrenilen yazılı teklif ve öneriler alındıktan sonra yapılacak bir toplantıya halen İmamoğlu’nun davet edilip edilmeyeceği bilinmiyor. Ama görünen o ki İmamoğlu Komisyon’da yok gibi davranılıyor.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ikincitoplantikrizisaraydanimamoglunadavetyok250581h.htm
Vakıflardan sonra derneklere de kıyak!207 izlenme
Bir 10 Kasım skandalı daha! 'Sehven yapıldı'553 izlenme
Bir babaannenin isyanı: "Kuru ekmekleri ıslatıp çocuklarımıza yedirmeye başladık"29 izlenme
Tasarruf genelgesi unutuldu: Rektör için lüks makam aracı satın alınacak29 izlenme
Ankara'da tarihi gün: Ekrem İmamoğlu yol haritasını açıkladı, iktidara meydan okudu20 izlenme
Rize-Artvin Havalimanı'na ilk yurt dışı uçuşu yapıldı36 izlenme
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem anı Adıyaman'da böyle görüntülendi85 izlenme
Cami avlusunda uygunsuz hareketlerde bulunan yabancı uyruklu 2 kişi gözaltına alındı53 izlenme