21 Ağustos 2024’te 8 yaşındaki Narin Güran kaybolmuş, küçük kızın cesedi 19 gün sonra Tavşantepe Mahallesi'ndeki dere yatağında, taşlarla örtülmüş ve çalılıklara gizlenmiş halde bulunmuştu. Soruşturma sonucunda amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmış, 28 Aralık’taki duruşmada üç aile ferdine müebbet, Bahtiyar’a ise 4 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.
Bu gelişmelerin ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayete dolaylı şekilde yardım ettikleri iddia edilen aile bireyleri ve yakın çevreye yönelik yeni bir soruşturma yürüttü. Tutuklu sanıklar Birsen, Fuat ve Maşallah Güran ile diğer 9 kişi hakkında “suçluyu kayırma” suçlamasıyla iki ayrı iddianame hazırlanarak dava açıldı.
Ayrıca suça sürüklendiği belirtilen 1516 yaşlarındaki M.G., İ.K. ve R.A. isimli üç çocuk hakkında da aynı suçtan iddianame düzenlendi. Çocuk sanıkların davası Diyarbakır 2’nci Çocuk Mahkemesi’nde kabul edildi ve ardından ana dava dosyasıyla birleştirildi.
Tutuklu sanıklar Birsen Güran, Fuat Güran, Maşallah Güran, Salim Güran'ın işçisi Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Şevket Kaya ve Muhammed Kaya; tutuksuz sanıklar ise: Şeyma Kaya, Hediye Güran, İbrahim Halil Güran, Barış Güran, Kurtuluş Güran ve Ömer Faruk Güran, çocuklar R.A. (16), M.G. (16) ve İ.K. (17).
Toplamda 3’ü çocuk 15 sanığın, 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına bugün başlandı.
Mahkemede yaşananları gazeteci İhsan Yalçın ve Emrullah Erdinç aktardı...
Narin Güran cinayetine ilişkin 3'ü çocuk, 6'sı tutuklu 15 kişi hakkındaki 'suçluyu kayırma' davasında ara karar verildi. Hakim, tutuklu tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Sonraki duruşma 25 Nisan'da görülecek.
Mütalaasını açıklayan savcı; tutuklu sanıklar Birsen Güran, Fuat Güran, Maşallah Güran, Salim Güran'ın işçisi Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Şevket Kaya ve Muhammed Kaya’nın tutukluluğunun devamını istedi.
Avukatlar şu anda mütalaaya karşı savunma yapıyor.
Saat 14.30 itibariyle duruşmaya ara verildi. 10 kişinin savunması tamamlanırken, aranın ardından kalan 5 sanık savunma yapacak.
Sanıkların savunmaları sürüyor. Şu ana kadar 8 kişinin savunması tamamlandı.
Sanık savunma ve sorguları devam ediyor.
Ömer Faruk Güran, Şeyma Kaya ve Muhammed Kaya savunmalarını yaptı.
Sanık savunmaları başladı. Sanık kürsüsüne ilk çıkan Ömer Faruk Güran oldu.
Aile Bakanlığı VE Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'nin davaya müdahillik talebi kabul edildi.
Duruşma kapalı görülüyor. Mahkeme salonunda unda sadece sanıklar, yakınları ve avukatları bulunuyor. Bugün başlayan davada İddianame okunuyor.
Narin Cinayetinde “Suçluyu Kayırma Davası” başladı.
Tutuklular cezaevinden adliyeye getirildi. Mahkeme salonuna alımlar başladı.
Kaynak: Gerçek Gündem
CHP'li belediye başkanına saldırı girişimi! Küfürler savurarak meclis kürsüsüne yürüdüler35 izlenme
Benzin ve motorin için Hazine'den kritik karar34 izlenme
Kaftancıoğlu'ndan 'siyasi yasak' açıklaması: "Siyasi intikam"47 izlenme
Planları ifşa oldu! Bakanlığın İBB'yi devre dışı bırakma hazırlığı34 izlenme
"Asbestli gemi" hakkında bakanlık yetkililerinden ilk yorum geldi: Risk olursa geri göndeririz!33 izlenme
Siyasi tarihimizde bir ilk! Belediye çalışanları İmamoğlu aleyhine miting yapıyor!1275 izlenme
“Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganına suç duyurusu!37 izlenme
Kaftancıoğlu 'Eğitimde torpilin geldiği nokta' diyerek paylaştı!45 izlenme
Türk gazetecilerin tehlikeli anları: İsrail'in Sderot kentinde Türk gazetecilerin çekim yaptığı bölgenin yakınlarına havan topu atıldı
Zamlardan sonra tarımın geldiği son nokta!
Sosyal medya bu hacıyı konuşuyor: Bastonu otomatik silah yapıp şeytanı vurdu(!)
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: "İstanbul 86 milyonun malı, senin değil"