CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 2018 yılında İbrahim Eren’in TRT Genel Müdürü olduğuna yönelik, “Bilal Erdoğan’ın sınıf arkadaşı TRT Genel Müdürü oldu” başlıklı haberi twitter hesabından paylaşarak, “Çalıntı sorularla da olsa bir sınav yapılıyordu. Şimdi ona bile gerek duyulmuyor” yazmıştı.
Kaftancıoğlu’nun bu paylaşımı sonrası Bilal Erdoğan avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek, “hakaret” suçlamasıyla şikayetçi oldu. Başlatılan soruşturma sonrasında savcılık Canan Kaftancıoğlu hakkında dava açılmasına yer olmadığına karar vererek takipsizlik kararı verdi.
SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERDİ, ERDOĞAN İTİRAZ ETTİ
Verilen takipsizlik kararına Erdoğan’ın avukatları, Canan Kaftancıoğlu’nun ifadesinin alınmamasını gerekçe göstererek itiraz etti. Yeniden başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağırılan Canan Kaftancıoğlu, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na giderek ifade verdi.
HAKARET YOK, DURUM TESPİTİ VAR
Kaftancıoğlu ifadesinde, paylaşımının hakaret içermediğini, hakaret kastıyla yapılmadığını ve paylaşımında kimseyi de kastettmediğini söyleyerek, “Bu paylaşımda herhangi bir hakaret yoktur. Durum tespiti vardır” demişti.
SÖZLERİ HAKARET DEĞİL ELEŞTİRİ
İfadenin ardından soruşturmayı tamamlayan savcılık, Kaftancıoğlu hakkında takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararının gerekçesi olarak ise hakaret suçunun oluşabilmesi için kişinin onur, şeref ve saygınlığına saldırılması gerektiği belirtilerek, “Kamu görevlileri ve sivil vatandaşlara yönelik her türlü ağır eleştiri veya rahatsız edici sözlerin hakaret suçu bağlamında değerlendirilmemesi, sözlerin açıkça onur, şeref ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadını veya sövme fiilini oluşturması gerektiği” ifade edildi.
SUÇUN YASAL UNSURLARI OLUŞMADI
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bu bağlamda verdiği kararlara da atıf yapılan takipsizlik kararında “Suçun yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşıldığından şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi” ifadeleri kullanıldı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ikikezsikayetettiyineaynikararcikti5662655/
'TSK’nin geleceğinde 'Damat’ın oyu önemli, 40 yıl asker üniforması giymiş orgeneralin görüşü önemsiz hâle geldi'702 izlenme
TÜRK-İŞ açıkladı: Açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki uçurum tavan yaptı32 izlenme
Kanser hastası Hakan Özoğuz son durumunu paylaştı32 izlenme
Üç polisi şehit etmişlerdi: Cenazeleri aileleri kabul etmedi, devlet gömdü13 izlenme
İşte Cumhuriyet’in 95. yılında kadına bakışta gelinen nokta!103 izlenme
2024 Temmuz memur ve emekli maaş zamları belli oldu71 izlenme
İmamoğlu İstanbul'daki son durumu açıkladı: Fark yeniden yükseldi!1174 izlenme
Her depremde aynı soru: Nerede toplanacağız?24 izlenme
Pandora Papers'dan bu kez Cengiz Holding çıktı!
Almanya’dan yeşil, gri, siyah pasaport kararı: Artık gidiş nedenlerini ispatlamak zorundalar!
Hüsnü Mahalli: Erdoğan Siyasal İslam projesinden vazgeçer mi?
Zonguldak'ta akıl almaz olay! Oğlunu Allah yolunda kurban ettiğini söyleyip bıçakla ensesinden kesti!