Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu Yeni Zelanda'ya götüren Airbus A330'un yakıt masrafı 1 milyon TL olarak açıklandı. Oktay ve Çavuşoğlu tarifeli uçakta "business class" ile yolculuk etseler harcanan para 28 bin TL olacaktı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'ya 238 tonluk dev bir uçak olan Airbus A330'la gitti. Yapılan hesaplamaya göre bu seyahatin sadece yakıt masrafı yaklaşık 1 milyon TL.
Sol Haber'in haberine göre, gidişgeliş yaklaşık 34 bin kilometre olan yolculukta Airbus A330 her 100 kilometrede 863 litre yakıt harcıyor. 34 bin kilometrede harcanan yakıt 293 bin 420 litre. Bin litre yakıtın 650 dolar olduğu göz öününde buundurulduğunda bu seyahatte yaklaşık 190 bin 710 dolar yakıt masrafı yapılmış oluyor. Bu da Türk lirasında çevrildiğinde yaklaşık 1 milyon TL ediyor.
Oktay ve Çavuşoğlu tarifeli uçakla "business class" ile uçsalardı kişi başı gidişgeliş 28 bin TL'ye, ekonomi sınıfında uçsalardı kişi başı gidişgeliş 8 bin TL'ye mal olacaktı.
Semt pazarları bile pahalı: Vatandaş evine hiçbir şey götüremiyor!36 izlenme
DHA’nın sokak köpekleri haberinde tepki çeken ses: "Kızdır üstüne gelsin"30 izlenme
AKP'li başkan olsaydı böyle mi oturacaklardı?95 izlenme
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, kredi kartı ve ticari kredi faiz oranları arttı! İşte yeni rakamlar34 izlenme
Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ile Avrasya Tüneli’ne geçiş garanti ücretinin yanı sıra ödenen enflasyon farkı dudak uçuklattı!56 izlenme
DSP’nin İstanbul adayı Muammer Aydın adaylıktan çekildi!67 izlenme
Sonunda bu da oldu! Çaya da kilit vurdular!38 izlenme
Tuhaflıklar bitmiyor! Mahkeme İmamoğlu kararından vazgeçti16 izlenme