Kaçak göçmenlerin ülkelerine iadesi için Iğdır’da kurulan ve yaklaşık bin 900 kişi kapasiteli Geri Gönderme Merkezi’nde dün gece olay çıktı. Ülkelerine gönderilmeyi istemeyen yaklaşık 200 göçmenin çıkardığı kargaşa yetkililer ve güvenlik güçlerinin devreye girmesi sonucu önlendi. Sükunetin sağlandığı merkezde bugün öğle saatlerinde beklenen tahliye gerçekleşti. Merkezde kalan Afganistan, Suriye ve Iraklılar’dan oluşan yaklaşık 870 göçmenden hasta oldukları için tedavileri süren 30 kişi haricindeki 840 kişi otobüslerle ülkelerinin konsolosluklarının yanı sıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki kamp merkezlerine gönderildi.
Iğdır’daki merkezin kamp yeri olmadığını belirten Vali Enver Ünlü, “Burası kamp merkezi değil. Biz bu insanları zaten ülkelerine geri gönderecektik. Ama araya bayram girince beklemek zorunda kaldık. Çünkü bayram sebebiyle konsolosluklar da tatil oldu. Bayram sonrası göçmenleri ülkelerine ya da kamp merkezlerine gönderiyoruz” dedi.
Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/igdirdan840gocmengonderildi5095373/
Tarım Kredi Marketleri'nde skandal! 4 Milyon TL ödendi, tenekelerden peynir yerine tuz çıktı!47 izlenme
Afyon'da Valiliğin düzenlediği iftar programında şehit yakınları, Öcalan'a "sayın" diyen MHP'li vekile tepki gösterdi, korumalar ailelere müdahale etti!49 izlenme
Sayıştay ortaya çıkardı: AKP'li başkanlara belediye şirketinden huzur hakkı!44 izlenme
Bebeği ölen baba konuştu: Başka hastaneye götürmek istediklerinde 'ölür’ diye korkutmuşlar!46 izlenme
AKP'de yüzde 50+1'de 2 puanlık korku!262 izlenme
Rojin cinayetinde bir tanık ortaya çıktı ama ifade alınmadı! Van'da neler oluyor? Baba isyan etti17 izlenme
Ankara’da terör saldırısı!43 izlenme
Emekliye bir bardak çayı çok gördüler: 'Geçinemiyoruz' diyen emekli vatandaşa AKP'li belediye başkan adayından skandal yanıt!43 izlenme