Pandemi nedeniyle hava trafiği azalınca, havalimanlarını işleten firmalar devletin kapısını çaldı.
Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, aralarında İstanbul Havalimanı’nı işleten İGA’nın da olduğu havalimanı işletmecisi şirketler, hükümetten destek istiyor.
Hükümete yakın inşaat firmaları Kalyon, Cengiz, Limak ve Mapa tarafından işletilen ve yıllık 1,1 milyar Euro devlete kira ödemesi gereken İGA’nın kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma talepleriyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin kapısını çaldığı aktarıldı.
Her havalimanı için farklı talep ve şartların müzakere edildiği belirtildi.
YOLCU SAYILARI SERT DÜŞTÜ
90 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Havalimanı, 2020’de kapasitesinin sadece yüzde 25’i düzeyinde yolcuya hizmet verebilmişti. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 52 azalmıştı.
Yıllık kirası 1,1 milyar euro olan İGA, 25 yıllık sözleşmesindeki yolcu garantisi maddesinden yararlanabiliyor. Hükümet, kira ödemesini garanti ödemesinden düşmeyi değerlendirebilir.
İGA dışındaki bir havalimanı işletmecisinin de 2 yıllık kira ertelemesi için görüşmeleri sürdürdüğü aktarıldı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/istanbulhavalimaniisletmecisikiraertelemesiistedih64399.html
Vatandaşın yüzde 71’i ekonomiden umut kesti45 izlenme
DSİ'den kıyak: HES ve baraj projesi Limak'a devredildi62 izlenme
Murat Kurum ile diyaloğu gündem olan dönerci konuştu: "Ekonomik olarak zaten batırdılar, bitiğiz!"36 izlenme
Saraçhane'de yakın mesafeden gaz sıkmışlardı: O polislerle ilgili yeni gelişme21 izlenme
'Çirkin' demek suç ama ağır küfürler hakaret sayılmadı24 izlenme
Sokak ortasında kadına yumruklu saldırıyı film izler gibi izlediler!36 izlenme
Esnafa konum vergisi geliyor36 izlenme
Oğuzhan Uğur “En zor sınavımdı” diyerek Açık Mikrofon’da çıkan kavganın görüntülerini paylaştı52 izlenme