Konkordatotakip.com sitesinin Basın İlan Kurumu’ndan derlediği verilere göre, mahkemelerce verilen konkordato geçici mühlet kararı sayısı Nisan 2026’da 218 oldu.
Söz konusu rakam ocak ayında 189, şubatta 120, martta ise 156 olarak açıklanmıştı. Bu kapsamda yılın ilk dört ayında konkordatoda geçici mühlet kararı verilen dosya sayısı 683’ü buldu.
2024’Ü GEÇTİ
Kesin mühlet kararı verilen dosya sayısı da nisanda 157 oldu. Ocak ayında 150, şubat ayında 121, mart ayında da 149 dosya için kesin mühlet kararı verilmişti. 2026’nın ilk dört ayında mahkemeler tarafından kesin mühlet kararı verilen dosya sayısı da 577’yi buldu. 2026 yılının ilk dört ayında konkordatoda ret kararı verilen dosya sayısı da 716 olarak kayıtlara geçti. Söz konusu rakam 2024’ün tamamını şimdiden aştı.
2026 yılının ocak ayında 22, şubata 20, martta 20 dosya için iflas kararı verildi. Nisan ayında ise bu rakam 27 olarak açıklandı.
Yılın ilk dört ayında iflas kararı verilen dosya sayısı 89 oldu. Söz konusu rakam 2025’in aynı döneminde ise 53’tü. Bu kapsamda iflas kararı verilen dosya sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 68 arttı.
Konkordatolarda en riskli sektörler arasında tekstil yine zirveye yerleşti. 2025 Mayıs ayından bu yana en fazla konkordato geçici mühlet kararı verilen dosya sayısı 149 ile tekstilde görüldü. Tekstilden sonra en riskli ikinci sektör, 138 geçici mühlet kararı ile inşaat olurken, üçüncü sıraya 78 dosya ile metal ürün imalatı yerleşti.
Sözcü
Pandemi döneminde kullanmadığımız otoyol ve köprüler için 1.5 milyar lira ödendi!70 izlenme
Cinayet masası eski dedektifleri açıkladı: Narin cinayetinde en büyük olay gerçek çıkıyor94 izlenme
Ankara'da bir parti iki ayrı bayramlaşma dünyanın dilinde! Kim ne dedi?18 izlenme
Atatürk Stadı yıkılınca millet bahçesi unutuldu!77 izlenme
Herkes iftarda dua ederken, o telefonuyla oynuyordu!22 izlenme
Canımız kimlere emanet ! Halk otobüsü şoförü direksiyon başında at yarışı oynadı !447 izlenme
Üniversite bırakmada rekor artış: 408 bin öğrenci okulunu terk etti!78 izlenme
Türkiye Yüzyılı'nda bugün: Ucuz et için güneş doğmadan yağmur altında bin kişi sıraya girdi28 izlenme
Üniversite öğrencilerinden 'yüzde 250'yi geçen zam yapılan yemek ücretlerine karşı çatallı kaşıklı protesto!
Elektrik Dağıtım şirketi İzmir'i ilk kez yakmıyormuş! İşte geçen yıl Çeşme'de aynı noktada çekilen bir video
650 bin konutun parası nerede?
İYİ Partili Çelik'ten Sinan Ateş cinayetine ilişkin çarpıcı açıklama: "Çetelere katledilmesi için talimat veren irade ve merkez yeni ortaya çıkmış değildir."