Ekonomik sıkıntılar icrayı patlattı. Ülke genelinde icra dosyası sayısı 24 milyona aştı. Adalet Bakanlığı da çareyi yeni icra daireleri açmakta buldu. Bakanlığı'ın yönetmeliğine göre nüfusu 100 binden fazla illerde, birden fazla icra dairesi başkanlığı ve bu dairelere bağlı icra müdürlükleri kurulabilecek. Türkiye'de nüfusu 100 binden az iller, Ardahan, Tunceli ve Bayburt.
İcra dairelerindeki dosya sayısı, son bir yılda 1 milyon 466 bin adet artarak 24 milyonu geçti. Borcunu ödeyemediği için yasal takibe girenlerin sayısı da bir önceki yıla göre yüzde 83 arttı. Bu nedenle vatandaşlara yönelik haciz işlemlerine yetişmekte zorlanan icra dairelerinin sayısı artırılacak. Daha fazla icra memuru vatandaşın peşine düşecek.
YAPARSA AKP YAPAR
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, muhtarlıkların icra tebligatlarıyla dolup taştığını belirterek, “Nereden nereye… AKP üslubuyla söyleyeyim. Yaparsa AKP yapar. AKP yaparsa yoksulluk yapar, zam yapar, borçlu yapar, icralık yapar. 20 yıllık AKP iktidarının yarattığı yoksulluğa, işsizliğe, borç sarmalına icra daireleri yetmiyor, yenilerine ihtiyaç duyuluyor. AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında 8 milyon icra dosyası vardı. Aradan 20 yıl geçti, bugün bu sayı da 24 milyona ulaştı. İcra dosyalarındaki artış oranı neredeyse yüzde 300” diye konuştu.

Mehmet Güzelmansur
Emekliye niye zam yapılmıyor ortaya çıktı: "Metresi 4 bin dolarlık otoyola metre başına 8 bin 500 dolar ödenmiş"21 izlenme
Şeker fabrikalarının arsaları satılıyor!147 izlenme
Bakan Yardımcısı, kamu bankaları kanalıyla döviz satışını onaylamadığı için mi görevden alındı?62 izlenme
Sokak satıcılarının ve çalışanlarının 'tam kapanma' feryadı! 'Burası kapanınca 17 gün açız! Ne yapacağız? Nasıl yaşayacağız?'117 izlenme
Meclis polislerinde 'yaka kamerası' dönemi: İşin arkasından milletvekilinin oğlu çıktı20 izlenme
Muharrem İnce aynı Tayyip Erdoğan gibi! Soru soran gençlere bağırdı ve FETÖ'cülükle suçladı ama Babala Tv'da gençler ağzının payını verdi!54 izlenme
Zafer Haftası'nda İstiklal Marşı'nı unuttular!75 izlenme
Elon Musk’tan Yusuf Dikeç videosu! Milyonlarca kişi izledi41 izlenme
AKP'de istifa etmek isteyenler kandırılıyor mu? İstifaların önüne geçmek için farklı taktikler!
İran, ABD'nin gökyüzündeki devasa hava gücünü nasıl "nefes alamaz" hale getirdi?
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
Sedat Peker'in ifşaatları ile Türkiye'nin gündemine oturan Mübariz Mansimov'dan yeni bomba açıklamalar!