Türkiye genelinde tam kapanmayla birlikte başlayan alkollü içki satma yasağına dair gerilim devam ediyor.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar “İstanbul Avrupa yakasında bir bakkal ruhsatlı bayimiz beni az önce aradı. Alkol sattığı için karakola götürmüşler” dedi. Dündar “Avukatımız şu an devrede. Bir şey yapamazlar, en fazla kabahatler kanununu gerekçe gösterip ceza yazarlar. Baskılar sürecek gibi duruyor” diye konuştu. Dündar, valiliklerin yasak kararlarına karşı mahkemeye yürütmeyi durdurma kararı için başvurduklarını da açıkladı.
Erol Dündar, dernek üyelerine alışveriş fişleri aldırdığını dile getirerek şöyle konuştu:
“İstanbul Valiliği yasaktan sonra baskıya başladı. Alınan karar yasal olsaydı zincir marketler satışa devam etmezlerdi. Onlar sattığına göre henüz yasal bir tebligat yok. Bizlere de yasal bir tebligat yapılmadı sadece ‘alkol satışı yasak’ diyorlar. Genelge kapsamında sadece tekel ruhsatlı yerler kapalı. Ama şu an birçok noktayı kapattırıyorlar.”
https://www.birgun.net/haber/ickisatisiyapanesnafgozaltinaalindi343554
CHP Milletvekili Bekir Başevirgen ‘Süt ve süt ürünleri en az yüzde 40 zamlanacak’38 izlenme
Kamuda taşıt saltanatı zirvede!121 izlenme
Eşinin çizmesiyle iyi haberi bekledi50 izlenme
AKP'li isim 7 yılda 260 ihale aldı!41 izlenme
'ATM'nin açılımı nedir?' sorusuna vatandaştan müthiş cevap!173 izlenme
Fakir fukaranın parasını yurt dışı seyahatlerde harcadılar21 izlenme
Dükkân sahibi yüzde 50 zammı beğenmeyip kiracısını tehdit etti! "Bastonumla öldürürüm, eşin dul çocukların yetim kalır"43 izlenme
Ali Yerlikaya gereği yapıldı demişti: 2 ay sonra Ülkü Ocakları yöneticisi ile poz verdi16 izlenme