Türkiye genelinde tam kapanmayla birlikte başlayan alkollü içki satma yasağına dair gerilim devam ediyor.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar “İstanbul Avrupa yakasında bir bakkal ruhsatlı bayimiz beni az önce aradı. Alkol sattığı için karakola götürmüşler” dedi. Dündar “Avukatımız şu an devrede. Bir şey yapamazlar, en fazla kabahatler kanununu gerekçe gösterip ceza yazarlar. Baskılar sürecek gibi duruyor” diye konuştu. Dündar, valiliklerin yasak kararlarına karşı mahkemeye yürütmeyi durdurma kararı için başvurduklarını da açıkladı.
Erol Dündar, dernek üyelerine alışveriş fişleri aldırdığını dile getirerek şöyle konuştu:
“İstanbul Valiliği yasaktan sonra baskıya başladı. Alınan karar yasal olsaydı zincir marketler satışa devam etmezlerdi. Onlar sattığına göre henüz yasal bir tebligat yok. Bizlere de yasal bir tebligat yapılmadı sadece ‘alkol satışı yasak’ diyorlar. Genelge kapsamında sadece tekel ruhsatlı yerler kapalı. Ama şu an birçok noktayı kapattırıyorlar.”
https://www.birgun.net/haber/ickisatisiyapanesnafgozaltinaalindi343554
Vatandaşlar 'alkol ve faiz' uyarısı yapan Diyanet'e sordu: "Alkol almak ahlaksızlık da yolsuzluk yapmak değil mi?"35 izlenme
Erdoğan'a sorulacak sorular önceden yayınlandı, 3 muhabir bire bir aynı soruları sordu29 izlenme
Kuveytlilerin Mudurnu hayali yerle bir oldu! Mavi kuleli şato projesi çöktü21 izlenme
Toplu taşıma araçlarının getirdiği hava akımında corona virüsü riski!80 izlenme
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: "Beni öldürmediklerine pişman olacaklar"76 izlenme
CHP mitingine gelen Konyalı kadınlar: "İmamoğlu'nu kurtarmaya geldik"21 izlenme
Bakan Ersoy’dan yanıt bekleyen sekiz soru21 izlenme
Babadan öz oğluna tarikat yurdunda istismar!1089 izlenme