İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve kurulan örgüte üye olma', 'ihaleye fesat karıştırma', 'rüşvet', 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında cumartesi günü de 53 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri cumartesi sabahı şafak vaktinde İstanbul, Ankara ve Tekirdağ'da çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi.
47 kişi o gün, 5 kişi de takip eden günlerde gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı bugün itibarıyla 52'ye çıktı.
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay, İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten, Murat Ongun'un eşi Gizem Ongun, Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Cevat Kaya gibi isimlerin gözaltına alındığı operasyonda 52 kişinin emniyet ifadeleri sona erdi.
52 kişiden 4’ü gözaltı süreleri bittiği için adliyeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Geriye kalan 48 kişinin sorgusu için 17 savcı görevlendirildi.
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu’nu hedef alan operasyonun ikinci dalgasındaki sorgularda, ilk dalgada olduğu gibi, ‘tuhaf’ sorular yer aldı. İBB Kamulaştırma Şube Müdürü Fatih Özçelik’e İBB Emlak İstimlak Daire Başkanı Kaan Sürmegöz’e 2020 yılındaki 722 liralık para transferi soruldu.
İmamoğlu’nun özel kalem müdürü Kadriye Kasapoğlu’na kullandığı otomobilin yurt dışına neden çıktığı soruldu. Ancak Kasapoğlu, otomobilin ikinci el olduğunu söyledi. Yani otomobil yurt dışına çıktığı tarih ruhsat bilgileri ile karşılaştırılsa bu durum kolayca görülebilirdi.
İş insanı Yılmaz Şimşek’e sorulan soru da dikkat çekici. Emniyet sorgusu sırasında Şimşek’e abisi ve kardeşi ile yaptığı telefon görüşmeleri hakkında ‘‘Hangi iş ve işlem amacıyla irtibat kurdunuz?’’ diye soruldu. Şimşek, ‘‘Abim ve kardeşimle günün olağan akışında aramızda olan gündelik konuşmalardır’’ diye yanıtladı
İsrail'den kara operasyonu açıklaması22 izlenme
İki Gündür Akaryakıta Gelen Zamlar İle Benzin 25 lira, Motorin İse 24 lirayı Aştı29 izlenme
Zeytinlikleri için direnen köylüler sağanak yağmura rağmen TBMM önünde eylemlerine devam ediyor!13 izlenme
'Atatürk dinsizdi' diyenlere iki dakikada yanıt verdi !1064 izlenme
Erdoğan Suudi Arabistan'a toz kondurmadı: "Nefret siyasetinin kardeş ülkeleri hedef alması..."35 izlenme
Seçil Erzan davasında yeni rapor: Milyonluk transferler ortaya çıktı55 izlenme
Bloomberg'den Erdoğan-Trump görüşmesi yorumu: Alışveriş listesiyle gelecek13 izlenme
Ayçiçek yağına bir zam daha geldi!33 izlenme
Kaftancıoğlu'ndan TRT hakkında suç duyurusu: "Hesabımızın mahşere kalmasına izin vermeyeceğiz"
İBB Davası'nda bu kayıtlar delil olmuş! Gerçek olması için 'ışınlanmak' gerekiyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Toplam vaka sayısı 170.132’ye, vefat sayısı ise 4.692’ye yükseldi!
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası döviz kurları fırladı: Euro ve dolarda tarihi rekorlar!