İBB personelinin maaşını aldığı Vakıfbank, gelecek 3 yıl için maaş ödemelerine yönelik açılan ihaleyi kazanmıştı. Ancak ihale, evrak eksikliği gerekçe gösterilerek iptal edildi. Personelin maaş ödemesinin yapılacağı banka, bugün yapılacak ihaleyle tekrar belirlenecek.
Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, Belirlenen sürede personele en çok promosyon verecek olan banka, ihaleyi kazanacak.
İBB personelinin büyük çoğunluğunun maaşlarını aldığı Vakıfbank'ın, MetGün İnşaat'a yaptığı 565 milyon liralık ödeme, belediye yönetimi tarafından kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle eleştirilmişti.
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15. Maddesi'nde şu ifadeler yer alıyor:
Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirleri, şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları ile belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirleri haczedilemez.
Yurt dışından alınan kredilerin bekletildiği hesaplara yapılan işlemle birlikte, İstanbul'da metro yatırımı için ayrılan kaynak, geçmiş dönem yapılan asfalt çalışmalarına gitmiş oldu.
MetGün İnşaat'a yapılan ve kanuna aykırı olduğu belirtilen ödeme, İBB ile Vakıfbank arasındaki ilk gerilim de değil. Koronavirüs salgınında ihtiyaç sahiplerine yardım için toplanan bağışlar, İBB'nin Vakıfbank hesabına yatırılmıştı.
Ancak İçişleri Bakanlığı hesaplara bloke koydurmuş, Vakıfbank da toplanan bağışların kullanılmasına izin vermemişti.
Ayrıca, Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra, bir çok kamu kuruluşu, İBB'ye ait Hamidiye Su ile yapılan anlaşmayı iptal etmişti. Anlaşmayı iptal eden kurumların arasında Vakıfbank da yer alıyordu.
https://www.gercekgundem.com/istanbul/196953/ibbvakifbankinkazandigiihaleyiiptaletti
İBB'de görev değişikliği: Müdür, memur olarak atandı235 izlenme
Dolar ve euro kontrolden çıktı, gübre ve zirai ilaç satışları durdu, iktidar sessiz!31 izlenme
Al Hilal, Neymar ile 2 yıllık sözleşme imzaladı25 izlenme
MİT şehidini ifşa davasında savunmalar alınıyor102 izlenme
Türkiye'de sattığı arabayla Almanya'da aldıkları şaşkına çevirdi: Almanya'ya yerleşen çift adeta yeni bir hayat kurdu56 izlenme
İstanbul'da sarıklı cübbeli icazet töreni yürüyüşü!56 izlenme
CHP’de kritik oylama: Değişim isteyenler yeterli oyu bulamadı39 izlenme
AKP'li belediyenin aylık gazete abonelik ücreti dudak uçuklattı!94 izlenme
Vakalarda zirvedeyiz aşıda ortalardayız
Kuran kursunda çocukları demir sopayla darp eden şahıs serbest bırakıldı!
Kulisler kaynıyor: "Mayıs ayının sonunda milli mutabakat hükümetinin kurulabileceği..."
İsrail polisi sabah namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinlilere coplarla saldırdı.