Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 9 Ekim tarihli olağan toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
Suç duyurusu kararı, İBB’nin Beyoğlu Taksim Meydanı’na Cumhuriyet’in ilanının 100’üncü yılını kutlamak için kurduğu tak (kemer) ve Maksem Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’ne girişini düzenleyen korkuluklar için “izinsiz tarihi yapıyı tahrip etmek” iddiasıyla alındı.
İBB Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Oktay Özel, suç duyurusunu sosyal medya hesabından “İşte bağışlanmaz korkunç suçumuz” notu ile duyurdu.
Aynı kurul daha önce Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Eski Karakol Binası’nın yıkımına karar vermiş ve karar tepkilere neden olmuştu.
Sözcü
Fatih Altaylı'dan Starbucks protestolarına tepki: "Bu manyaklık bize özgü, diğer hiçbir Müslüman ülkede böyle sapıkça bir durum ortaya çıkmıyor"33 izlenme
Karamollaoğlu: Derdimiz şu; Bizim bir makam ve mevki hırsımız yok.29 izlenme
Erdoğan’ın maaşına 43 bin liralık zam33 izlenme
TÜİK için şok iddia! “16 milyar dolar...”86 izlenme
Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin babası: "Isıran köpekler patronun, işimden kovuldum"59 izlenme
Hamas, misilleme olarak Lübnan'dan İsrail'in Kuzey Bölgesi'ndeki Kiryat Shmona şehrini 12 roket atarla vurduğunu duyurdu30 izlenme
Türkiye’nin ithalat fiyatlarında rekor artış!71 izlenme
Levent Gültekin'in 'Alevi' yazısı istifa getirdi: "Bu mezhepçi fanatiğin..."49 izlenme